Amestecă scorțișoară cu uleiul tău preferat și bucură-te de beneficiile sale. Cum se prepară uleiul de scorțișoară, cel mai bun calmant

Alexandra Curtache / 25 mai, 13:26
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Uleiul de scorțișoară este apreciat pentru parfumul său plăcut și întrebuințările sale extraordinare. Acesta prezintă mai multe beneficii pentru frumusețe și sănătate: este cel mai puternic antiseptic, combate răceala, durerea de cap și tusea.

Scorțișoara, într-o varietate de forme, a fost studiată pentru efectul său asupra controlului infecțiilor, a gestionării zahărului din sânge și a altor afecțiuni, conform Healthline. Studiile indică faptul că uleiul de scorțișoară are caracteristici antibacteriene, antifungice, antidiabetice și proprietăți antioxidante.

Iată beneficiile uleiului de scorțișoară.

 

Uleiul de scorțișoară îmbunătățește dispoziția

 

Proprietățile uleiului de scorțișoară îl fac o alegere populară pentru tratamentele de aromaterapie la domiciliu.

În aromoterapie, uleiurile esențiale sunt difuzate sau pulverizate în aer, astfel încât să poată fi respirate sau absorbite de piele. Aromaterapia a fost legată de multe beneficii, inclusiv reducerea depresiei și a anxietății și un somn mai bun.

Utilizarea uleiului de scorțișoară în aromoterapie nu a fost studiată pe scară largă, dar mulți oameni se bucură de mirosul de scorțișoară și îl găsesc relaxant.

 

Uleiul de scorțișoară are proprietăți antibacteriene

 

Cercetările sugerează că uleiul de scorțișoară combate organismele bacteriene greu de tratat. Un studiu care a folosit culturi bacteriene și teste de laborator, a constatat despre compușii din uleiul de scorțișoară că au avut un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie rezistentă la medicamente, potențial amenințătoare de viață, care afectează plantele, oamenii și alte animale.

 

Uleiul de scorțișoară susține sănătatea orală

 

Proprietățile antibacteriene și antifungice ale scorțișoarei s-au dovedit a fi eficiente împotriva Streptococcus mutans și asupra biofilmului Candida ssp, doi agenți care cauzează infecții orale și carii la nivelul dinților.

 

Uleiul de scorțișoară dezinfectează

 

Proprietățile antibacteriene ale uleiului din scoarță de scorțișoară fac din acesta o alternativă de aditiv sigur, eficient și non-chimic, care poate fi folosit pentru a conserva produsele și a le crește durata de conservare. Un studiu a constatat că uleiul de scorțișoară ar putea fi folosit în mod eficient ca un conservant în produsele cosmetice, articolele de toaletă și dezinfectanții din spitale.

 

Uleiul de scorțișoară dă volum părului și îl ajută să crească

 

Nu există dovezi științifice care să lege scorțișoara de creșterea părului la om. Au existat studii pe șoareci care au constatat o oarecare îngroșare și creștere a părului.

Rapoartele anecdotice și practicile tradiționale indică faptul că o mască făcută din scorțișoară, ulei de măsline și miere poate fi eficientă pentru a promova creșterea și îngroșarea părului.

 

Uleiul de scorțișoară este folosit în arome alimentare și produse cosmetice

 

Uleiul de scorțișoară este disponibil ca ulei esențial și ca ulei de calitate alimentară. De asemenea, poate fi găsit ca ingredient în guma de mestecat fără zahăr, în bomboanele tari, în ceai și în produsele de patiserie preparate în comerț.

Uleiul de scorțișoară este utilizat ca ingredient în produsele de toaletă, cum ar fi pasta de dinți, apa de gură, săpunul și loțiunea de corp. De asemenea, este folosit pentru a parfuma spray-uri de cameră, lumânări și articole de sezon, cum ar fi conurile de pin și ghirlandele.

 

2. Foto: Unsp... (alex-bayev-z_fy38jnpbe-unsplash.jpg)

 

Cum se face uleiul de scorțișoară

 

În timp ce scorțișoara are multe utilizări culinare, ea poate fi folosită și pentru a îmbunătăți sănătatea datorită nivelului ridicat de antioxidanți, precum și a proprietăților sale antiinflamatorii. Pur și simplu puneți la macerat scorțișoară proaspătă într-un ulei purtător și veți avea un aditiv cu aromă de scorțișoară gata de utilizare regulată, conform WikiHow.

 

1. Alegeți-vă scorțișoara

 

Uleiul de scorțișoară poate fi obținut folosind fie scorțișoară în baton, fie scorțișoară măcinată. Aflați ce este disponibil în zona dumneavoastră verificând la magazinele alimentare locale. Dacă aveți un comerciant local de condimente, acesta ar putea să vă ajute să găsiți scorțișoară de calitate superioară celei pe care ați putea-o obține de la o piață locală.

Dacă este posibil, optați să folosiți scorțișoară în baton. Acestea oferă o aromă mai bogată decât scorțișoara măcinată, iar unii susțin că scorțișoara măcinată nu este la fel de puternică și nu oferă aceleași beneficii pentru sănătate.

Consultați diferitele tipuri de scorțișoară. Căutați scorțișoara de Ceylon dacă doriți un gust mai blând și încercați scorțișoara Cassia dacă doriți un pic mai multă căldură sau o aromă ușor mai lemnoasă.


2. Găsește un ulei suport

 

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai comune uleiuri suport folosite pentru a face ulei de scorțișoară, dar orice ulei neutru, ușor aromat, va funcționa. Uitați-vă la valoarea nutritivă, beneficiile pentru sănătate și profilurile de aromă ale uleiurilor de bucătărie preferate pentru a vedea care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

- Uleiul de măsline nu se descompune rapid și este bun pentru gătit și copt. Aroma sa bogată poate schimba însă aroma scorțișoarei.

- Uleiul de migdale este un ulei mai ușor, cu gust de nucă, care este, de asemenea, sigur de utilizat la temperaturi ridicate.

- Uleiul de canola nu are o aromă puternică proprie și este adesea folosit pentru prăjire sau coacere la tigaie, dar nu are aceeași valoare nutritivă bogată ca unele dintre celelalte uleiuri.

- Uleiul de nucă de cocos poate avea o aromă ușoară de nucă de cocos și este cel mai bun atunci când este folosit cu moderație, din cauza conținutului său ridicat de grăsimi saturate.

- Uleiul din semințe de in este bogat în anumiți micronutrienți, cum ar fi acidul gras Omega-3, și are un gust delicat. Totuși, nu rezistă bine la căldură, așa că este recomandat pentru pansamente, pentru scufundări sau pentru ingestia directă.

 

3. Alegeți o metodă de depozitare

 

Veți dori să păstrați uleiul în borcane de sticlă curate. Găsiți borcane cu garnituri de cauciuc integrate în capacele lor și selectați dimensiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Cu cât intenționați să folosiți mai mult ulei, cu atât mai mare trebuie să fie borcanul.

Amintiți-vă că uleiul de scorțișoară va fi bun pentru aceeași perioadă de timp ca și uleiul purtător. Majoritatea uleiurilor de gătit nu rezistă mai mult de un an. Verificați datele limită de consum și găsiți recipiente care să se potrivească cu cantitatea de ulei pe care credeți că o puteți consuma înainte de a deveni rânced.

Folosiți numai borcane curate, intacte și cu sigilii nedeteriorate. Verificați marginea capacului pentru a vedea dacă vreo parte a garniturii de cauciuc este deteriorată sau lipsește.

 

4. Sterilizați borcanele

 

Înainte de a face uleiul, sterilizează borcanele pentru a nu avea bacterii nedorite în uleiul tău. Faceți acest lucru folosind apă caldă și detergent de vase, urmat de o baie în apă clocotită.

Începeți prin a scoate capacele de la borcane și spălați interiorul și exteriorul fiecărui borcan și al capacului acestuia în apă caldă. Folosiți detergent de vase și clătiți bine.

După ce borcanele și capacele au fost clătite în apă caldă, transferați-le imediat într-o oală cu apă clocotită. Păstrați capacele de pe borcane. 

 

5. Împachetați bețișoarele de scorțișoară

 

Dacă folosiți bețe de scorțișoară, potriviți-le vertical în borcan. Împachetați cât mai multe. Pentru un borcan de un sfert de litru, este posibil să doriți mai mult de o duzină de bețe de scorțișoară.

Dacă un baton este prea lung pentru a încăpea în borcan, folosiți un cuțit de bucătărie pentru a tăia ușor bățul în două și împachetați ambele jumătăți în borcan.

Este posibil să doriți să folosiți mănuși noi de cauciuc sau de nitril în timp ce împachetați borcanul pentru a evita transferul de bacterii de pe mâinile dumneavoastră.

 

6. Adăugați uleiul

 

Turnați uleiul purtător în borcan până când toate bețele de scorțișoară sunt complet scufundate. Dacă borcanul permite, încercați să aveți cel puțin o jumătate de centimetru de ulei deasupra vârfurilor bețelor de scorțișoară.

Folosiți un cuțit de unt curat sau un bețișor pentru a manevra bețișoarele de scorțișoară dacă uleiul nu curge până la fundul borcanului.

 

7. Se prepară scorțișoara măcinată

 

Dacă folosiți scorțișoară măcinată, o veți găti în ulei înainte de a o pune în borcan. Folosiți aproximativ un sfert de ceașcă de scorțișoară măcinată pentru fiecare ceașcă de ulei purtător.

Amestecați-le pe cele două într-o cratiță la foc mic spre mediu. Amestecați uleiul și scorțișoara până se combină, apoi lăsați să fiarbă la foc mic timp de trei până la cinci minute înainte de a le scoate.

Lăsați să se răcească timp de până la 10 minute. Odată ce uleiul este fiert și răcit, puneți-l în borcan de sticlă sterilizat și lăsați-l să se infuzeze.

 

8. Puneți la infuzat uleiul

 

Închideți ermetic borcanele și puneți-le într-o zonă caldă și uscată, cum ar fi pe un pervaz. Lăsați borcanele la locul lor timp de până la trei săptămâni. Acest lucru permite scorțișoarei să-și elibereze aromele și anumiți nutrienți în ulei.

Cu cât lăsați borcanele mai mult timp, cu atât mai puternic va fi gustul uleiului. Testați gustul uleiului o dată la fiecare săptămână sau cam așa ceva și lăsați-l la macerat până când ajunge la tăria pe care o doriți.

Uleiul făcut cu scorțișoară măcinată poate fi folosit imediat sau poate fi lăsat la macerat pentru o aromă mai puternică. Încercați să gustați uleiul după o săptămână, deoarece scorțișoara măcinată tinde să aibă nevoie de mai puțin timp pentru a se infuza.

Agitați zilnic borcanul. Acest lucru va ajuta la infuzarea uleiului de bază cu scorțișoară și va descuraja orice mucegai de-a lungul suprafeței uleiului.

 

9. Strecurați uleiul

 

Folosiți o bucată de pânză de mestecat pentru a strecura uleiul de scorțișoară într-un alt borcan de sticlă sterilizat după ce termină de infuzat. Așezați ciorapul de cașcaval peste gura noului borcan și fixați-l cu mâna sau cu un elastic în timp ce turnați uleiul.

Pentru a scoate uleiul în plus, lăsați scorțișoara să cadă în pânză de mestecat. Apoi, răsuciți bine pânza în jurul scorțișoarei pentru a forța mai mult ulei să iasă.

Acest lucru poate deveni murdar, așa că cel mai bine este să se facă deasupra unui castron mare sau în chiuvetă.

 

3. Foto: Unsp... (rens-d-6ltaljmu2cy-unsplash.jpg)

 

Cum se utilizează uleiul de scorțișoară

 

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Tisserand, mulți producători de ulei esențial de scorțișoară recomandă evitarea totală a utilizării topice.

O recomandare generală este de a menține concentrația de ulei de scorțișoară la un nivel scăzut dacă acesta va intra în contact cu pielea. De exemplu, o recomandare de concentrație de 0,01% sau mai puțin este echivalentă cu 1 picătură de ulei de scorțișoară pentru 30-40 mililitri (ml) de lichid purtător.

 

Adăugați la odorizantele de aer

 

Pentru a vă parfuma casa, încercați să adăugați o picătură de ulei de scorțișoară la pliculețe de țesături sau flori uscate. Sau puteți adăuga câteva picături într-un difuzor cu apă. Unele odorizante de aer din comerț au parfumuri de scorțișoară făcute pentru ele.

 

Adăugați în uleiurile de corp și în cremele hidratante

 

Uleiul de scorțișoară poate fi amestecat cu un ulei purtător și folosit pentru masaj. Amestecați o picătură de ulei de scorțișoară cu două-trei căni de ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale, și folosiți-l pentru masaj sau pentru a hidrata pielea.

 

Efecte secundare și riscuri ale uleiului de scorțișoară

 

Uleiul de scorțișoară este foarte puternic și este ușor să folosești prea mult. Efectele secundare și reacțiile adverse includ erupții cutanate sau arsuri.

Este foarte important să diluați uleiul de scorțișoară cu un ulei purtător, înainte de utilizare. Încearcă să folosești o picătură de ulei esențial de scorțișoară la două sau mai multe căni de un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline, de migdale, de jojoba sau de susan.

Nu frecați sau masați niciodată uleiul de scorțișoară direct pe piele, decât dacă este diluat cu un ulei purtător.

Uleiul de scorțișoară nu se amestecă cu apa. Nu turnați uleiul nediluat direct în apa de baie, deoarece va face perle și poate arde sau irita pielea.

De asemenea, nu ar trebui să ingerați uleiul de scorțișoară în concentrație maximă sau să îl turnați în capsule destinate utilizării orale. Uleiul de scorțișoară poate arde membranele mucoase și mucoasa esofagului. Evitați să frecați uleiul de scorțișoară integral pe gingii sau să îl introduceți și în ochi.

Unele persoane sunt alergice la scorțișoară. Asigurați-vă că evitați uleiul de scorțișoară sau produsele care conțin ulei de scorțișoară dacă aveți o alergie la scorțișoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0