Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket
Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket

Pe măsură ce timpul trece, ne agățăm de anumite produse de curățenie de uz casnic fără să ne dăm seama că există și alte ingrediente foarte utile, practice, economice și chiar ecologice care ne pot oferi aceleași rezultate sau chiar mai bune decât cele pe care le cumpărăm cu mulți bani din supermarket.

De aceea, astăzi vă vom spune cum să folosiți sarea pentru a îndepărta petele dure de pe haine, de la sânge la vin roșu. Da, vorbim de sarea de masă cu care îți aromatizezi mâncarea. Cea care nu lipsește niciodată din bucătărie poate face minuni pentru hainele tale și nu doar pentru a îndepărta murdăria, pentru că are și alte secrete ascunse foarte utile pentru spălatul rufelor.

Citește și Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

 

Sarea, alte utilizări în afară de îndepărtarea petelor

 

Sarea ajută la menținerea culorii: albul rămâne alb fără a deveni gri, negrul strălucitor fără a deveni plictisitor și culorile foarte vii. Este necesar să adăugăm o lingură de sare în mașina de spălat când ne spălăm rufele sau le lăsăm la înmuiat timp de 30 de minute amestecând apă caldă cu câteva linguri de sare înainte de a le spăla așa cum faci de obicei.

Sarea înmoaie țesăturile: Ei bine, nu lasă mirosul delicios de balsam, dar dacă speli hainele și apoi le lași să se înmoaie timp de 30 de minute într-o soluție de apă sărată, hainele vor fi moi. De asemenea, puteți adăuga patru linguri de sare în compartimentul mașinii de spălat rufe, plus puțin balsam pentru rufe pentru a le face să miroasă bine.

Vezi și Trucuri pe care să le faci doar noaptea. Răzuiește un castravete și amestecă-l cu un albuș de ou. Îți vei mulțumi dimineața

 

Cum să folosești sarea pentru a îndepărta petele dure de pe haine

 

Pentru petele de sânge:

Clătiți haina pătată de sânge în apă rece, niciodată fierbinte. Adăugați câteva linguri de sare. Scoateți haina și aplicați sare direct pe pată. Se spală cu apă rece și gata!

Pentru petele de vin:

După ce vărsați vinul pe haine, stropiți imediat pata cu sare pentru a o absorbi. Scufundați haina în apă rece cu puțină sare. Spălați așa cum faceți de obicei.

Citește și Nu mai arunca pâinea veche. Trucuri fabuloase și la îndemâna oricui ca să profiți la maximum. Uite ce poți face cu ea

Pentru petele de transpirație:

Adăugați trei linguri de sare pentru fiecare litru de apă. Spălați cu apă foarte fierbinte, îl puteți lăsa la înmuiat sau îl puteți pune direct în mașina de spălat. Nu vă faceți griji, puteți spăla orice material!

Pentru petele de rugină:

Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Aplicați acest amestec pe pată și lăsați-l să stea câteva minute. Spălați hainele așa cum faceți de obicei și gata! Pata va dispărea ca prin minune!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel