Amestecă 3 linguri de orez cu 2 linguri de lapte și o linguriță de miere. Lasă să acționeze câteva minute și vei observa efectul miraculos

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Amestecă 3 linguri de orez cu 2 linguri de lapte și o linguriță de miere. Lasă să acționeze câteva minute și vei observa efectul miraculos
Amestecă 3 linguri de orez cu 2 linguri de lapte și o linguriță de miere. Lasă să acționeze câteva minute și vei observa efectul miraculos

Orezul este o cereală folosită de japoneze de secole pentru a avea o piele mai frumoasă și mai strălucitoare și este un ingredient cu multe proprietăți benefice. 

Nu numai că ajută la curățarea pielii, dar, de asemenea, o regenerează, hidratează, întărește, tonifică și întinerește. Toate acestea fără a provoca iritații sau reacții alergice, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cele mai sensibile.

Există mai multe tratamente care pot fi preparate cu acest aliment obișnuit, vrei să știi care sunt acestea? Trebuie doar să continuați să citiți acest articol pentru a descoperi toate sfaturile de frumusețe cu orez pe care le puteți folosi oricând doriți.

 

Mască pentru față

 

Un mare beneficiu al orezului este că ajută la încetinirea îmbătrânirii și a apariției ridurilor, datorită unui compus numit Inozitol, derivat din vitamina niacină.

Acest lucru va stimula circulația sângelui, astfel încât pielea să rămână tânără. Acest lucru face din orez baza perfectă pentru o mască vindecătoare și hrănitoare.

Ingrediente

3 linguri de orez fiert
1 sau 2 linguri de lapte
1 linguriță de miere
1 recipient

Pregătirea

Uniți toate produsele până când iese un amestec omogen. Se aplică cu o perie și se lasă să stea pe piele timp de 30 de minute. Curățați cu apă călduță.

 

Scrub

 

Datorită acidului pitic, principala formă de stocare a fosforului, orezul funcționează și ca un excelent exfoliant natural. Acest lucru datorită capacității sale de a îndepărta celulele moarte și de a întineri încet fața.

Pregătirea sa este la fel de ușoară ca și cea anterioară.

Ingrediente

3 linguri de orez fiert
Cremă hidratantă
Ulei esențial

Pregătirea

Amestecă orezul cu puțin din crema hidratantă pe care o folosești. Adaugați câteva picături de ulei esențial, care poate fi nucă de cocos sau la orice aveți acces.

Aplicați pe față cu masaje circulare ușoare, o dată pe săptămână și după curățare. Lasă-l să acționeze timp de cinci minute. Îndepărtați cu apă. Dacă nu v-ați exfoliat niciodată pielea sau nu v-ați exfoliat de mult, este important să începeți să o faceți o dată pe săptămână în prima lună.

Aveți grijă la exfolierea făcută prea des, deoarece riscați să iritați pielea.

 

Apa de orez: toner facial

 

Tonerul facial este un produs cu o funcție foarte clară: eliminarea tuturor acelor impurități care nu au fost îndepărtate în timpul curățării feței, închiderea porilor și reîmprospătarea pielii. Utilizarea acestuia vă va ajuta să mențineți un ten mult mai luminos. Orezul este unul dintre cele mai bune ingrediente cu care puteți pregăti un tonic eficient de casă, iar această cereală are în compoziția sa inozitol, o substanță care stimulează fluxul sanguin și permite scăderea porilor măriți. Pe de altă parte, este perfect pentru a calma iritațiile, a combate apariția punctelor negre și a preveni apariția strălucirii feței.

Pentru a pregăti singur tonicul de orez acasă, trebuie doar să țineți cont de următoarele instrucțiuni:

Ingrediente

1/2 cana de orez

1 pahar de apă

Pregătirea

Se toarnă apa într-o cratiță și se adaugă orezul. Lăsați-l să fiarbă și, odată ce a făcut-o, coborâți focul și lăsați-l aproximativ 20 de minute. După acest timp, scoateți-l de pe foc și strecurați orezul. Rezervați lichidul obținut în timpul gătitului, deoarece apa de orez va fi ceea ce utilizați ca tonic facial. Când este rece, înmuiați un tampon de bumbac în el și frecați pe toată fața, după ce ați curățat pielea cu un gel facial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel