Amenzile pentru roviniete se măresc de cinci ori. Violeta Alexandru: "Statul te așteaptă la colț să-ți aplice o amendă"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un proiect de lege ar putea duce la amenzi de cinci ori mai mari decât în prezent pentru românii care uită să-și achite rovinieta. 

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a transmis un mesaj prin care se arată revoltată de măsura creșterii amenzilor pentru neplata rovinietei. Actualmente în partidul Forța Dreptei, după ce l-a urmat pe Ludovic Orban în noul partid odată cu plecarea din PNL, Alexandru spune că este inacceptabil ca un om de bună credință, care din cauza altor griji uită să-și platească rovinieta, să fie așteptat la colț cu satisfacție de reprezentanții statului, care să-i aplice imediat o amendă mărită.

"Aud că se măresc amenzile pentru neplata Rovinietei. De 5 ori! Cu ce satisfacție se anunță aceste lucruri. Pare că statul te așteaptă la cotitură în loc să te trateze ca pe un om de bună credință și să te ajute, să îți facă viața cât mai ușoară.Faceți în platforma CNAIR opțiune de reînnoire automată pentru Rovinietă. Oamenii au mii de griji pe cap, nu stau să se verifice încontinuu să vadă ce bani mai au de dat la stat. Un om ocupat, un om pe care îl vezi că e bun platnic dar mai și uită e, de fapt, în România de astăzi, așteptat după colț pentru a i se aplica imediat o amendă. Ce satisfacție o fi asta? Ce o fi așa de greu ca atunci când expiră valabilitatea să îți dai acordul pentru reînnoire și să îți ușurezi astfel viața?Mai facem și treabă în administrație, în România sau ne aduce satisfacție că ni se dă în cap cu orice ocazie? Eu înțeleg că au venit forțele la conducere dar mai avem și noi, civilii, ceva de spus ca să arate lucrurile civilizat, european, în România. Vă dau trei luni să faceți treabă. Dacă nu, voi scrie un proiect de lege. Sunt liberală, nu sunt pentru emitere de legi pentru ceea ce, de fapt, se poate face prin măsuri administrative. Dar nu am ce să fac pentru a îi determina să muncească. Astăzi, imediat nu peste ani. Faceți treabă și nu mai stresați oamenii care nu își mai văd capul de griji urmărindu-i cu poliția pentru că au uitat, cu toate problemele pe care le avem astăzi, să își plătească Rovinieta," este mesajul Violetei Alexandru.

Deocamdată, mărirea amenzilor pentru neplata rovinietei este la stadiul de proiect. Totodată, modificarea legii rovinietei prevede și plata acesteia în funcție de kilometri parcurși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel