Ameninţare în Turcia. Centrală termică evacuată după ce au pătruns flăcări în clădire - VIDEO

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

O centrală termică din sudul Turciei, aflată pe coasta Mării Egee, a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de un incendiu declanşat în urmă cu o săptămână, relatează AFP.

O echipă a France Presse prezentă la faţa locului a văzut pompieri, poliţie şi locuitori părăsind zona, în timp ce perimetrul centralei situate în apropierea oraşului Milas era înconjurat de flăcări.

"Flăcările au pătruns în incinta centralei termice", a mai anunţat primarul oraşului, Muhammet Tokat. În imaginile publicate pe internet de primar se putea vedea un incendiu violent la porţile centralei termice.

Autorităţile locale informaseră anterior că rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcţionează cu combustibil şi cărbune, au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie.

Incendiul a ajuns la porţile centralei în contextul în care regiunea este afectată de mai bine de o săptămână de incendii fără precedent, care au provocat moartea a opt persoane şi au distrus zone imense de pădure de-a lungul coastei de sud a Turciei.

În cursul serii, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică "riscă să fie distrusă de incendiu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel