Amenințare cu bombă într-o piață din Roma: Un pachet suspect și o armă, găsite într-un SUV negru; patru persoane reținute

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

A fost o amenințare cu bombă în Piața Sempione din Roma, unde un presupus dispozitiv exploziv aflat în interiorul unui autoturism a fost neutralizat de poliție. Echipa de geniști a ajuns la fața locului. Mai multe persoane au fost evacuate. Patru persoane dintr-o mașină suspectă, reținute.

În Piazza Sempione, în cartierul Montesacro din Roma, un SUV negru a fost oprit de poliție astăzi, joi, 30 martie, în jurul orei locale 15:00 (ora 14.00, ora României). Echipa de geniști a sosit imediat la fața locului deoarece în interiorul vehiculului a fost găsit un pachet care părea a fi o bombă (din fericire, alarma s-a dovedit a fi nefondată). Întreaga piață a fost izolată și evacuată și încă nu a fost redeschisă circulației.

Traficul pe via Nomentana, în direcția spre centrul Romei, este în prezent blocat, deoarece piața nu poate fi traversată, ci trebuie ocolită prin viale Carnaro/via Gargnano.

Trafic intens în zonă, cu întârzieri pentru liniile de autobuz Atac 66, 86, 211, 311, 311, 336, 337, 338, 338, 342, 351.

Amenințare cu bombă într-o piață din Roma

 

Poliția a oprit un SUV Audi Q2 negru cu patru cetățeni italieni la bord, printre care o femeie. În timpul controlului, polițiștii au găsit o armă, care a fost imediat confiscată, dar s-a dovedit a fi o replică. Potrivit informațiilor, la bordul mașinii cu numere de înmatriculare elvețiene a fost găsit un pachet care părea o bombă, dar din fericire s-a dovedit că nu era. Se pare că mașina nu era parcată, ci a fost oprită de poliție în Piazza Sempione.

'Poliția a oprit mai întâi două mașini, după ce a găsit arme de foc, a arestat persoanele din cele două mașini și a chemat geniștii pentru prezența 'probabilă' a unui dispozitiv exploziv. Trafic blocat', a scris pe Facebook consilierul municipal Fratelli d'Italia Manuel Bartolomeo, citează FanPage.

Mai multe magazine din zonă au fost evacuate. Unele persoane se află încă în interiorul Pieței Mio, fără posibilitatea de a ieși afară.

Potrivit unor informații, ipoteza este că în interiorul mașinii se aflau arme, dar a fost găsit doar un pistol fals, de tipul celor de Airsoft.

Arsenalul unei bande - puști, pistoale și mitraliere - descoperit a Roma: Ar avea legătură cu doi români uciși în ultimele luni

 

Astăzi, polițiștii au descoperit și un adevărat arsenal - pistoale, puști și o mitralieră - despre care se crede că ar avea legătură cu evenimentele sângeroase care au avut loc în ultimele săptămâni la Roma și care par să implice organizații criminale. Doi româi și-au pierdut viața în ultimele luni și ar avea, aparent, legătură cu acestea.

O pușcă de vânătoare de calibrul 12 cu țeava tăiată, o mitralieră de calibrul 7,65, nouă pistoale de diferite calibre și o mulțime de muniție. Acesta era arsenalul bandelor criminale care, în ultimele săptămâni, au fost responsabile de mai multe evenimente sângeroase în capitala Italiei. 

Depozitul de arme a fost descoperit și confiscat în cartierul Pietralata din Roma. Anchetatorii DDA, coordonați de procurorii Michele Prestipino și Ilaria Calo, au arestat un cetățean italian. Procurorii cred că ultimele crime sunt legate de o luptă între bandele criminale pentru controlul piețelor de droguri din capitală, iar arsenalul descoperit ar fi un depozit folosit de una sau mai multe grupări interlope.

Modul în care au acționat ucigașii este același ca și în cazul asasinatului românului de 33 de ani, Roman Stefan Mihai, ucis cu doar trei săptămâni în urmă. Și cazul din 4 decembrie 2022, uciderea ospătarului român Adrian Pascu, s-ar putea încadra tot în acest context criminal. Patru morți care ar putea fi unite de un fir comun. În ceea ce privește mobilul și cheia care leagă aceste patru cazuri, investigațiile sunt încă în curs de desfășurare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel