Amendă usturătoare pentru o "Biserică a vindecării" care promova un tratament fals pentru COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:

O "biserică a vindecării" australiană, care promova un înălbitor industrial drept leac pentru coronavirus, a fost amendată cu 151.200 de dolari australieni (98.000 de dolari americani) de autoritatea de reglementare a substanţelor terapeutice din Australia, informează miercuri agenţia DPA.

MMS Australia, parte a unui grup bisericesc internaţional care, potrivit DPA, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în care promova înălbitorul drept leac pentru coronavirus, a fost amendată pentru comercializarea de produse care prezintă riscuri grave pentru sănătate, a anunţat miercuri Administraţia Bunurilor Terapeutice din Australia (Therapeutic Goods Administration - TGA).

Autoritatea de reglementare a declarat că a emis douăsprezece notificări privind încălcarea legii "pentru presupusă publicitate ilegală" la Miracle Mineral Supplement (MMS) pe site-ul bisericii.

Grupul bisericesc a susţinut că dioxidul de clor, un înălbitor industrial pe care îl vindea sub forma MMS este un "leac minune" contra COVID-19, precum şi pentru autism, acnee, cancer, diabet şi alte afecţiuni.

De atunci, soluţia a fost eliminată de pe site-ul australian.

TGA şi-a exprimat într-un comunicat îngrijorarea faţă de efectele nocive ce pot fi cauzate de ingerarea de MMS.

De asemenea, administraţia a publicat o actualizare a alertei de siguranţă prin care îi avertizează pe consumatori în ceea ce priveşte afirmaţiile false făcute online cu privire la această soluţie pentru tratarea, vindecarea, prevenirea sau ameliorarea bolilor.

Nu există dovezi clinice, acceptate ştiinţific, care să ateste că MMS poate vindeca sau ameliora orice afecţiune, a anunţat miercuri TGA adăugând că utilizarea MMS "poate provoca greaţă, vărsături, diaree şi deshidratare severă, care în unele cazuri pot duce la spitalizare".

Notificările privind încălcarea legislaţiei au fost emise în baza din cauza unor presupuse contravenţii ce fac subiectul regulilor şi reglementărilor TGA deoarece MMS Australia a promovat mai multe produse ca fiind destinate utilizărilor terapeutice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel