Amendă de 2.800 de euro pentru șoferii care-și lasă mașinile pe stradă în timpul carantinei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
pexels.com
pexels.com

Anumiți șoferi ar putea primi până la 2.800 de euro amendă în timpul carantinei, la care se adaugă și măsura indisponibilizării mașinii, chiar dacă a fost lăsată pe marginea drumului.

Mai exact, este vorba de șoferii britanici care aleg să-și suspende polița de asigurare de răspundere civilă auto și plata taxelor de drum pentru mașină, pentru că nu o folosesc în perioada în care orașul în care locuiesc se află în carantină.

Situații de acest gen au început să fie întâlnite mai peste tot în Marea Britanie, iar amenzile sunt consistente - aproximativ 2.500 de lire, adică aproximativ 2.800 de euro.

 

Oamenii își pot ține mașinile în curți

 

Autoritățile atrag atenția că în cazul în care șoferii notifică compania de asigurări pentru suspendarea poliței, legea impune ca aceasta să nu se mai afle pe drumul public, să nu circule și să nu fie nici măcar parcată în loc public, pentru corecta deducere a asigurării și taxelor de drum. Aceasta înseamnă că oamenii își pot ține mașinile în curți, spre exemplu, dar nu pe strada din fața casei, dacă este domeniu public.

Oamenii fac asta pentru că economisesc ceva bani, dar trebuie să se asigure că respectă legea, a afirmat Florence Codjoe, purtătorul de cuvânt al unei companii de asigurări.

 

„Puteți informa DVLA printr-o notificare legală off-road”

 

„Poate fi tentant să vă anulați asigurarea dacă nu utilizați mașina în această lună. Cu toate acestea, este o cerință legală să aveți asigurare dacă vehiculul dvs. este parcat pe drum, chiar dacă nu este utilizat. Dacă dispuneți de o parcare în afara străzii sau într-un loc de parcare privat, puteți informa DVLA printr-o notificare legală off-road (SORN). Aceasta înseamnă că vehiculul dvs. este declarat off-road oficial. Nu îl puteți conduce nicăieri, dar nu va trebui să plătiți taxe rutiere și vă puteți anula asigurarea” a declarat Florence Codjoe, potrivit Știrile PRO TV.

Numărul de șoferi care solicită formularul SORN a crescut în prima etapă a carantinei din martie.

Aproximativ 3.000 de șoferi britanici primesc în fiecare zi avertismente pentru această contravenție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel