Ambasadorul României în Marea Britanie, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ: Boris Johnson a SOLICITAT o convorbire cu Iohannis

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că premierul britanic Boris Johnson a solicitat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. El a explicat și de ce între București și Londra nu se poartă discuții pentru o vizită a lui Iohannis la Londra.


„Deocamdată situația din Marea Britanie este foarte fluidă, după cum fluide sunt și negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexit-ului și atunci evaluarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menținem nivelul relațiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exercițiu care la ora asta ar putea să fie mai degrabă de imagine", a spus Dan Mihalache la B1 TV.

„Din câte știu eu, partea britanică a solicitat chiar o convorbire telefonică cu Președintele României, care s-ar putea să aibă loc într-o perioadă forte foarte apropiată, poate chiar în această săptămână. Și premierul Boris Johnson este supus unui anumit tip de presiune a opiniei publice interne. El trebuie să livreze un plan de ieșire a Marii Britanii și să aibă în vedere că majoritatea din Camera Comunelor este mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi chiar ca România", a mai spus ambasadorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel