Ambasadorul României în Germania: „Românii, cel mai mare număr de doctori străini dintr-o țară a UE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Ruptly
Sursa foto: captură video Ruptly

Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, a vorbit la Antena 3, despre sistemul medical din Germania. „Sunt atât de multe paturi şi posibilităţi, încât germanii aduc bolnavi din nordul Italiei şi din Franţa ca să îi trateze”, a spus ambasadorul.

„În Germania există un plan care ar trebui să existe pretutindeni, de strategie postcriză.

Germania a gestionat foarte bine această criză a virusului. E un număr important de infecţii. La ora aceasta sunt sub 2.000 de decese şi numărul de vindecări este foarte mare.

Nu există un plan de ieşire din criză încă în Germania, există foarte multe prudenţă. 95% din populaţia germană respectă hotărârile Guvernului (...) Este un sistem medical consolidat, foarte bine structurat, finanţat generos de ani de zile. E un sistem medical cu asigurări solide, cu doctori. E un deficit de doctori, de personal medical. Cel mai mare număr de doctori străini dintr-o ţară a Uniunii Europene sunt românii.

Condiţiile în care muncesc doctorii, dincolo de veniturile lor, sunt bune şi foarte bune în spitale. Era o ţară mai pregătită din acest punct de vedere. Erau 28.000 de paturi în Terapie Intensivă, spre deosebire de o treime din acest număr, în Franţa şi Italia. Acum numărul de paturi s-a mărit la 40.000 în ATI.

Criza a început acum două-trei săptămâni. La început, nu au fost nici aici prea multe teste. Nu sunt nici acum destule măşti. Sunt paturi în Terapia Intensivă, sunt aparate de respirat.

Sunt atât de multe paturi şi posibilităţi, încât germanii aduc bolnavi din nordul Italiei şi din Franţa ca să îi trateze, însă măşti nu sunt suficiente”, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel