Ambasadorul României în Danemarca, după dezastrul din Diaspora: Am solicitat, în repetate rânduri, prelungirea programului de votare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Alexandru Grădinar, amabasadorul României în Danemarca, a scris pe Facebook că a cerut prelungirea programului, însă ”nimeni nu a știut că aplicația folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată”.

 

”Dragi români, modul în care s-a derulat votul de duminică în secțiile din Danemarca v-a lăsat decepționați pe toți cei care ați participat și ați așteptat ore întregi, mulți dintre voi fără a mai putea vota. Înțeleg pe deplin aceste sentimente, pe care le consider legitime și întemeiate. Și vă admir pentru superba lecție de democrație pe care ați oferit-o întregii Europe, alături de toți ceilalți români de pretutindeni, prin multele ore petrecute în ploaie și în frig pentru a vă exercita dreptul la vot. Marea provocare a comisiilor electorale a constat în respectarea procedurii de vot deosebit de complexe. Astfel, mulți nu au putut vota, deși Danemarca a avut, pentru prima oară, șapte secții de votare, un număr aproape dublu față de ultimele alegeri.

Practic, în toate secțiile din Danemarca au votat, în medie, 1,5 oameni pe minut. Acest lucru a fost posibil și datorită eforturilor supraomenești ale celor din comisiile electorale. Devotamentul de excepție al acestora va rămâne pentru multă vreme în conștiința mea și a colegilor mei. Am vrut ca toți românii din Danemarca prezenți la cele șapte secții să voteze. Am solicitat, în repetate rânduri, prelungirea programului de votare. La Copenhaga, am venit în mijlocul vostru să mă asigur că toți veți avea posibilitatea să votați. Nimeni nu a știut că aplicația folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată. Haideți să depășim acest moment. Am realizat foarte multe lucruri împreună pentru binele românilor din Danemarca. Și mai avem încă multe de făcut împreună. Sper să pot conta și în continuare pe sprijinul și susținerea voastră”, a scris Alexandru Grădinar pe Facebook.

[cietste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel