Ambasada României la Londra INTERVINE în scandalul de la graniță. Și-a trimis angajații să-i ajute pe șoferii români BLOCAȚI de zile întregi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ambasada României la Londra anunță că două echipe au acordat asistență șoferilor români blocați în Folkestone și Dover. Totodată, reprezentanții Ambasadei au verificat fluxul de procesare în cadrul centrelor de testare. 

"Asistență consulară pentru românii blocați la #DOVER și #Folkestone

Două echipe ale Ambasadei României la Londra au fost și astăzi prezente în punctele fierbinți de la #Folkestone (Eurotunnel), #Dover (Port) pentru a fi legătura directă cu cetățenii români și a acorda asistență consulară (suplimentar față de sprijinul acordat de la distanță, telefonic sau prin intermediul canalelor social-media) cetățenilor aflați în dificultate din cauza blocajului de deplasare intervenit în urma restricțiilor impuse de autoritățile franceze persoanelor care se deplasează dinspre Regatul Unit spre Franța.

Echipele Ambasadei s-au deplasat către centrele de testare de la Manston Airport pentru a verifica fluxul de procesare a solicitărilor și au oferit cetățenilor români îndrumări privind accesarea acestora (reamintind că testarea este #Gratuită dar Obligatorie pentru a intra în Franța) pentru a putea continua deplasarea acasă, în România, acolo unde sunt așteptați de cei dragi, familie sau prieteni.

Cu ajutorul echipei de voluntari ai ambasadei au fost distribuite conducătorilor de camioane aflați în rândul de așteptare alimente și apă. Conducătorii de camioane au fost sprijiniți cu transportul către centrele de testare.Reamintim că programul de testare efectuat de autoritățile britanice se desfășoară fără întrerupere, până la decongestionarea întregii zone de la punctele de frontieră dintre Regatul Unit și Franța", este mesajul postat de Ambasada României la Londra.

soferi-romani-blocati-marea-britanie-dover-1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel