Ambasada României în UK, anunț pentru românii care vin din țară: „Cei care nu respectă autoizolarea, amendați usturător!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord atrage atenţia asupra noilor amenzi instituite de autorităţi pentru cei care nu respectă autoizolarea de 14 zile, după sosirea în ţară din zonele de risc. Persoanele care vin din România - considerată zonă galbenă - sunt direct vizate.

Autoritățile britanice au decis creșterea până la 10.000 de lire sterline a cuantumului amenzii care poate fi aplicată pentru încălcarea măsurii autoizolării, anunţa reprezentanţa României din Londra, pe pagina oficială de Facebook.

Din 8 iunie 2020, toate persoanele care sosesc din România în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să stea două săptămâni în autoizolare, deoarece ţara noastră se numără printre cele considerate cu risc epidemiologic ridicat. România face parte din “zona galbenă”,  în urma incidenţei cazurilor de COVID-19 la numărul de locuitori.

 

În ce situaţii se aplică amenzile instituite de britanici

 

Străinii care intră în Marea Britanie trebuie să completeze un formular cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, în care să indice, printre altele, adresa unde vor sta pe durata autoizolării.

Amenzi importante sunt şi pentru cei care nu respectă această regulă. Refuzul de a completa formularul poate fi sancționat cu amendă de 100 de lire sterline.

Fac excepţie de la aceste reguli personalul diplomatic, membrii ai organizaţiilor internationale veniţi în vizită oficială, precum şi cei care vin în Marea Britanie cu scopul de a participa la conferinţe ştiinţifice, potrivit datelor publicate de guvernul de la Londra. 

Detalii despre lista țărilor exceptate de la regula autoizolării la intrarea în Marea Britanie sunt disponibile aici.

Amintim că recent, autoritățile britanice au ridicat la nivelul 4 alerta naţională privind riscul de infectare cu Covid-19, în urma înregistrării unei creșteri semnificative a numărului de cazuri de coronavirus.

 

Românii, tot mai numeroşi în Marea Britanie

 

Amintim că în contextul Brexit, până la 1 februarie 2020, numărul românilor care au aplicat la statutul de rezident în Marea Britanie se apropia de jumătate de milion de persoane, scrie Antena 3. De asemenea, cea mai numeroasă comunitate de emigranţi din Londra este cea românescă, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS). 

În contextul alegerilor parlamentare din 6 decembre, potrivit datelor AEP, cei mai mulţi dintre români din diaspora, care doresc să voteze la o secţie special amenajată locuiesc în Marea Britanie, respectiv 816.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel