Ambasada României în Spania, anunț important pentru conaționali: Consulatul itinerant a început activitatea în Las Palmas

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ambasada Romaniei in Spania, anunt important pentru conationali
Ambasada Romaniei in Spania, anunt important pentru conationali

În perioada 15-17 aprilie, echipa consulară a Ambasadei României în Regatul Spaniei va oferi servicii consulare tuturor cetățenilor români rezidenți în aceasta zonă, cetățeni care au solicitat programare prealabilă până la data de 31 martie 2021.

Consulatul itinerant a început activitatea în Las Palmas,  GranCanaria. Ambasada reamintește importanța respectării datei și orei programării primite pe email pentru derularea fără întârzieri a activității și, mai ales, pentru asigurarea condițiilor sanitare impuse de autoritățile spaniole!

Consulatul itinerant este o activitate cu caracter ocazional care presupune deplasarea unei echipe consulare mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească, aflată la distanță față de un oficiu consular permanent, în vederea prestării de servicii consulare solicitate de membrii comunității respective. Echipele consulare mobile sunt formate din consuli și funcționari consulari ai misiunii diplomatice sau oficiilor consulare care organizează această activitate și sunt dotate cu echipamente tehnice necesare preluării și procesării serviciilor consulare în regim offline. Cu ocazia acestor consulate itinerante, se poate procesa o gamă foarte variată de servicii consulare, precum acte notariale, documente de călătorie și de stare civilă, obținere acte din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel