Ambasada României în Regatul Ţărilor de Jos, demersuri pentru lucrătorii români. Condiţii de muncă şi de cazare mai bune

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României face noi demersuri pentru a sprijini lucrătorii români din Regatul Ţărilor de Jos privind condiţiile de muncă și de cazare, în special în industria de prelucrare a cărnii, unde au fost înregistrate focare de coronavirus.

"Noi demersuri ale Ambasadei în sprijinul lucrătorilor români din Regatul Țărilor de Jos

În continuarea demersurilor misiunii diplomatice de sprijinire a lucrătorilor români din Regatul Țărilor de Jos, șeful de misiune împreună cu atașatul de muncă au avut o întrevedere cu conducerea uneia dintre companiile olandeze care angajează un număr important de lucrători români în domeniul construcțiilor navale și logistic. În acest context, Ambasadorul a discutat și cu angajați români ai firmei pe marginea activității desfășurate și i-a asigurat de sprijinul instituțiilor competente în situația în care ar întâmpina dificultăți.

Totodată, atașatul pe probleme de muncă și sociale a participat recent la o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților olandeze și ai patronatului companiilor din industria cărnii (COV), pe tema recomandărilor formulate de grupul de lucru interinstituțional constituit la inițiativa guvernului de la Haga și condus de un fost membru al Parlamentului cu privire la îmbunătățirea situației lucrătorilor mobile din alte state membre UE. Reprezentantul ambasadei a punctat importanța ameliorării cât mai rapide a condițiilor de muncă și de cazare, cu precădere în industria prelucrătoare a cărnii, cel mai afectat sector de pandemia de Covid19. Totodată, a pledat pentru identificarea de soluții practice în vederea diminuării dependenței lucrătorilor de angajatori -
LINK AICI.

Reiterăm pe această cale recomandarea adresată lucrătorilor români de a semnala de îndată problemele pe care le-ar putea întâlni în relația de muncă către Inspectoratul SZW (inspectieszw.nl) sau de a solicita sprijinul și îndrumarea Ambasadei la adresa [email protected]", se arată pe pagina Ambasadei României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel