Ambasada Italiei și-a exprimat „aprecierea” după ce Iohannis și Ciucă au condamnat comportamentul Dianei Șoșoacă față de ziariștii italieni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada Italiei la București și-a exprimat „aprecierea” după ce președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au condamnat public comportamentul senatoarei Diana Șoșoacă față de echipa de ziariști de la postul Rai Uno, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„Referitor la evenimentul în care au fost implicate corespondenta RAI Lucia Goracci şi echipa acesteia în ziua de 10 decembrie la Bucureşti, Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare.

Ambasada ia act de anchetele în curs şi este încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină asupra celor întâmplate”, se arată în comunicatul oficial.

De altfel, procurorii cercetează acuzațiile aduse soților Șoșoacă de ziariștii italieni, care susțin că au fost sechestrați în apartamentul senatoarei, când au venit să-i ia un interviu, și că soțul ei i-ar fi mușcat. Acesta a fost pus sub control judiciar.

Klaus Iohannis a cerut „verificări la sânge“ în legătură cu scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni de la Rai.

Iohannis, despre scandalul Șoșoacă - Rai: Solicit verificare la sânge

 

„Nu vreau să mă antepronunţ. Absolut toate autorităţile competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit trebuie să-şi facă datoria cu vârf şi îndesat, cum se spune, după care cu siguranţă voi aştepta concluziile de rigoare.

Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este: solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil şi care, să fiu sincer, până acum ar fi  fost inimaginabil", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, pe 10 decembrie, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate. Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-a agresat pe unul dintre agenţi.

Diana Șoșoacă, acuzată că ar fi sechestrat jurnaliștii italieni



Dumitru Şoşoacă a fost chemat luni la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.

"La data de 10.12.2021, în jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de Poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de Poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de Poliţie, cauzându-i suferinţe fizice", a transmis Parchetul, într-un comunicat de presă.

Diana Şoşoacă a fost şi ea, luni, în faţa sediului Parchetului, împreună cu mai mulţi susţinători, aceştia din urmă având altercaţii cu jurnaliştii prezenţi la faţa locului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel