Alocaţiile pentru copiii românilor vor fi tăiate. Klaus Iohannis, reacție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Alocaţiile pentru copiii străinilor din Austria este pe punctul de a tăiate. În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a discutat această situație cu omologul său austriac. Guvernul de la Viena va reduce drastic alocaţiile pentru copiii expaţilor în cazul în care cei mici nu locuiesc în Austria alături de părinţii lor.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat de coaliţia de guvernare şi ar putea fi aplicat din 2019. În prezent, executivul de la Viena acordă o sumă fixă de 172,4 euro pentru fiecare copil. După reformă, părinţii maghiari care lucrează în Austria, spre exemplu, vor primi doar 93,61 de euro. În schimb, belgienii vor avea puţin mai mult - 175 de euro. Guvernul estimează că va economisi astfel 100 de milioane de euro anual.

Cancelarul Austriei a spus că ajustarea în funcţie de nivelul de trai este necesară şi a dat ca exemplul România, unde costul vieţii este net inferior celui din Austria.

„Sunt în jur de 15.000 de familii care ar fi în această situaţie. Cu toată prietenia şi buna colaborare între România şi Austria, e o temă unde trebuie să admitem că avem opinii foarte diferite. Cred că se va ajunge la clarificare. Există voci relevante care spun că o astfel de iniţiativă nu e conformă cu tratatele UE", a reacţionat Klaus Iohannis, potrivit româniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel