Alocații Austria. Suma totală pentru români, în care s-au BLOCAT austriecii, una incredibil de MICĂ

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

A ieșit la iveală suma totală pe care Austria o plătea copiilor români ca alocație înainte de tăierile de la 1 ianuarie 2019.  Suma este una extrem de mică în raport cu nivelul de trai al Austriei. 

Austria trebuie să plătească alocații către 14 000 de copii români ai căror părinți muncesc peste hotare. Așadar, suma pentru care austriecii strică relațiile cu România este de puțin peste două milioane euro lunar. 

Suma plătită drept alocație era în Austria de 158 euro. Cancelarul Sebastian Kurz a susținut în campania electorală, fiind unul dintre argumentele populiste cu care a câștigat alegerile, că este inacceptabil ca Austria să plătească alocații 'occidentale' copiilor ai căror părinți provin din estul Europei, din țări mai defavorizate. Este important de menționat, dacă mai era este cazul, că muncitorii români din Austria plătesc impozite și contribuții la nivelul austriecilor, nebeneficiind însă de nici o derogare pe același principiu al țării "defavorizate", așadar nu se aplică aceeași măsură și când este vorba despre taxe, ci doar când vine vorba despre beneficii. 

De la 1 ianuarie 2019, alocația pe care Guvernul austriac urmează să o aloce unui copil român urmează să fie cuprinsă între 56 și 69 euro, în funcție de vârstă, așadar suma a fost tăiată drastic.

Prin comparație, copiii danezi cu părinții care muncesc în Austria ar urma să primească între 151 și 218 euro, copiii finalndezi între 130 și 188 euro, islandezi între 161 și 233 euro, norvegieni între 151 și 218 euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel