Alocații Austria. Europarlamentarul Renate Weber: "Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul român Renate Weber a reacționat în scandalul alocațiilor copiilor români din Austria, după semnalul tras de Stiridiaspora.ro, prin care am avertizat că austriecii au tăiat inclusiv pensiile de handicap ale copiilor români.  Weber spune că și alte state europene ar putea prelua legea austriacă.

"Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă în aceste momente. Astfel de măsuri nu doar că sunt discriminatorii, dar aruncă un stigmat asupra românilor care trăiesc și muncesc în Austria. Unul dintre principiile fundamentale pe care s-a clădit Uniunea Europeană, cel al egalității și solidarității sociale se evaporă zilele acestea sub ochii noștri. Românii din Austria sunt tratați că niște cetățeni de mână a 2-a, deși muncesc și cotizează în egală măsură la bugetul de stat austriac. Am avertizat de multă vreme în legătură cu aceste măsuri.

Citește și: Alocații. Austria a TĂIAT si PENSIILE de HANDICAP ale copiilor ROMÂNI. Statul de plată pe ianuarie 2019

Ceva similar se dorește a fi implementat și în Germania, și în Danemarca și în alte state membre. Peste 40 de amendamente au fost depuse în acest sens la Directiva privind Coordonarea Sistemelor de Securitate Socială. Din fericire, în Parlamentul European au fost respinse. Dar asta nu înseamnă că unele state membre nu le vor introduce acum că există și un precedent", este mesajul postat de Renate Weber pe contul său de Facebook.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel