EXCLUSIV  Alocații. Austria a TĂIAT si PENSIILE de HANDICAP ale copiilor ROMÂNI. Statul de plată pe ianuarie 2019

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Austria a tăiat și pensiile de handicap ale copiilor români. Stiridiaspora.ro a intrat în posesia primelor plăți făcute în 2019 de Guvernul austriac ai căror beneficiari sunt românii din Austria. 

O româncă din Austria, cu trei copii, a încasat alocațiile în cuantum redus semnificativ, așa cum a anunțat guvernul austriac că va proceda de la 1 ianuarie. Femeia are însă și un copil cu handicap și a avut surpriza neplacută să constate că și pensia de handicap a fost diminuată, fiind de aproape două ori mai mică.  Astfel, pensia pentru handicap a scăzut de la 150 euro, la 76 euro. 

Mai departe, așa cum se poate observa și în documentele electronice de plată următoare, alocațiile pentru cei trei copii erau în cuantum de 496 euro în luna decembrie, iar acestea au scăzut la 217 euro, o scădere de mai mult de 50%. 

Luna decembrie 2018:

 

(w670)

Luna ianuarie 2019: 

(w670)

 Claudia Sîrbu lucrează în Austria de trei ani ca îngrijitoare de bătrâni. Ea a relatat pentru Stiridiaspora.ro, surpriza neplăcută pe care a avut-o când a văzut cât de mult au scăzut alocațiile pentru copii. 

"Am trei copii, cel mare are 18 ani, fetița are 13, iar cel mic, cu handicap grav are 7 ani. În decembrie am luat 496 euro, din care 150 euro era ajutorul de grad. Acum, astăzi când mi-au intrat banii, au intrat 217 euro. Calculele sunt complicate, ei iau în calcul diferite situații: dacă ești mama singură, dacă soțul muncește, am sunat și la Finanțe la ei," a spus Claudia Sîrbu pentru stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel