Alina Mungiu-Pippidi: "Adina Florea nu o poate ancheta pe Kovesi. A vrut să-i ia LOCUL"

Narcis Popa |
Data publicării:

PSD - ALDE greșesc contra lui Kovesi. Aceasta este părerea Alinei Mungiu-Pippidi care argumentează într-un editorial ce este complet anormal în achetarea Laurei Codruței Kovesi. Pippidi consideră că PSD și Adina Florea, prin acțiunile lor, nu fac decât să îi solidarizeze pe europeni în jurul Codruței Kovesi. 

  • “Să fie investigată de cineva care a vrut să îi ia locul, care e deci în conflict de interese și trebuia să se recuze singură (A. Florea) sau trebuia recuzată. Ancheta nu poate fi condusă de o persoană în asemenea situație
  • Să fie fixate audierile exact cînd are interviuri pentru slujba de la PPOE sau e vreo dată strategică în procesul de numire (bănuiala că sunt astfel puse pentru a genera titluri în ziare sau a o împiedica să se ducă devine plauzibilă)
  • Să apară în presă înregistrări de la audiere, care nu arată de altfel decît că tonul e inadecvat și audierea are aerul unei hărțuieli private.

PSD și dna Florea nu fac decît să-i solidarizeze pe europeni și americani în jurul dnei Kovesi. Zilnic apar mai multe manifestări externe de sprijin pentru ea, doar datorită acestei anchete abuzive.

Guvernul e acuzat că vrea să controleze justiția. S-a apărat pînă acum neconvingător spunînd că vrea să o elibereze de alții care o controlau. Dar ce face zilele astea nu aduce decît argumente pentru adversari și creează precedentul istoric al unei intervenții de forță a UE în justiția noastră. Duce o bătălie pentru suveranitatea justiției dinainte pierdută atunci cînd combate de pe o poziție de inferioritate morală. ” arată Alina Mungiu-Pippidi, într-un editorial pe România Curată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel