Alina Bica, prinsă de poliţişti în Italia 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Alina Bica, fostul procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a fost arestată în Italia.

 

Anunţul a fost făcut, în această seară, chiar de şeful IGPR. Aceasta fusese dată în urmărire internaţională, după ce fusese condamnată la patru ani de închisoare cu executare. În aceste momente, Alina Bica este în custodia poliţiei din Italia. 

Fosta şefă a DIICOT are de executat patru ani de închisoare în România. Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, fusese dată în urmărire de către poliţişti, deoarece „se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Aceasta fugise din ţara în 2018, în Costa Rica. Inițial, fosta șefă a DIICOT s-a refugiat în Costa Rica, precum prietena sa, Elena Udrea.

Poliţiştii l-au găsit şi pe Ion Bene, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare. 

„În această seară, în urma cooperării polițienești internaționale, precum și a bunelor relații între ministrul de Interne din România și cel din Italia, au fost depistați de colegii noștri de pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Alina Bica Mihaela și Ioan Bene. Nu pot să fac mai multe precizări în acest moment. Cei doi sunt în custodia colegilor din Italia. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor instituționali pentru succesul acestor operațiuni. Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă. Nu pot să dau alte amănunte în acest moment. După ce vor fi duși la sediul Poliției, vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune aducerea acestora în țară . Nu pot preciza când vor ajunge în țară. Depinde de toate formalitățile care se vor face”, a spus, în urmă cu puţin timp, Liviu Vasilescu, şeful IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel