Alice Drăghici: "Soarta alegerilor să nu fie decisă de românii din Diaspora. Sunt plecați mulți ani, nu știu ce se mai întâmplă în România"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Avocata Alice Drăghici spune că nu este normal ca soarta alegerilor să fie decisă de românii care au votat din străinătate. Drăghici susține că se simte sfidată și pusă în inferioritate de cei care se bazează pe sosirea voturilor din străinătate pentru a schimba clasamentul partidelor. 

"Vreau să vă spun că indiferent de felul în care va decide președintele României, noi, mai ales cei trăitori în România, care am ales să stăm aici să îndurăm toate cele știute și neștiute din cei din diaspora, vrem ca votul nostru să fie prețuit. De aceea v-aș ruga să nu mai faceți așa o mare diferență între importanța votului conaționalilor noștri care trăiesc în libertate, sigur și legitimitatea lor la vot este egală cu noastră, dar noi am vrea ca soarta noastră să fie decisă de cei care stăm aici. Unii dintre ei sunt plecați de mulți ani, de zeci de ani. Fiica mea care este plecată din țară din anul 2013 mi-a spus că ea nu se consideră îndreptățită să voteze pentru că pur și simplu nu știe ce se întâmplă în România decât de la televizor și din ce îi spunem noi. Dacă ne spuneți din nou că așteptați din nou ca voturile din Diaspora să decidă rezultatul, mă simt sfidată, dar acest mod de a pune problema mă jignește și mă pune într-o poziție de inferioritate pentru că stau aici, mă chinuiesc aici, mă spăl cu apă rece," a spus Alice Drăghici la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel