Alexandru Rafila, în Italia. Ministrul Sănătății a semnat un memorandum cu Roberto Speranza

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rafila, după apariția celui de-al treilea român cu variola maimuței: E vorba de comportament la risc
Rafila, după apariția celui de-al treilea român cu variola maimuței: E vorba de comportament la risc

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat vineri, la Roma, un memorandum cu omologul său italian care consfințește cadrul legal de dezvoltare a relațiilor de colaborare în domeniul sănătății între România și Italia.

Memorandumului de Înțelegere a fost semnat de ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila, și ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza. La semnarea memorandului a participat și George Bologan, ambasadorul României în Italia.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în timpul întrevederii, cei doi miniștri au făcut schimb de opinii în ceea ce privește modul de gestionare a pandemiei în cele două țări.

 

Autoritățile italiene au reconfirmat angajamentele pentru acordarea de asistență medicală copiilor din România

 

Semnarea memorandumului a fost precedată de o vizită de lucru a ministrului român la „Institutul Superior de Sănătate” unde au fost puse bazele unei colaborări cu Institutul Național de Sănătate Publică din România.

„În contextul în care urgențele de sănătate publică sunt tot mai numeroase și cu impact asupra vieții economice și sociale, dezvoltarea modelelor efeciente de pregătire și intervenție între statele membre ale Uniunii Europene este esențială. Colaborarea este cu atât mai importantă cu cât în Italia se află peste 1,2 milioane de cetățeni români”, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

În timpul vizitei, autoritățile italiene au reconfirmat angajamentele pentru acordarea de asistență medicală copiilor din România care au afecțiuni oncologice și cardiace și pentru formarea de specialiști români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel