Alexandru Dănăilă (PNL): „'Coronavirusul PSD' refuză ca Diaspora să voteze“

Într-un comunicat de presă remis presei locale brăilene, Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, vorbește despre „coronavirsul PSD“ și despre cum „majoritatea toxică din Parlament creeată din pixul lui Dragnea“ caută să blocheze vtul românilor din diaspora.

*„În trei ani de zile cât s-a aflat la guvernare, PSD s-a comportat ca un virus. A infestat instituțiile statului, administrația publică și centrală, a prăbușit economia, a gazat societatea civilă, adevărați anticorpi ai României, și a generat o hemoragie de forță umană. Tinerii, copiii, oamenii capabili au părăsit România și, în caz particular, Brăila. Există însă leac pentru coronavirusul PSD. Există un vaccin, iar vaccinul se numește alegeri! Și pentru că boala este într-o fază avansată, e nevoie de tratament în regim de urgență, e nevoie de alegeri anticipate. Oricât s-ar împotrivi majoritatea toxică din Parlament creată din pixul lui Dragnea sau cei din plan local care au răspândit și răspândesc în corpul societății incompetența lor toxică, PSD și aliații lor vor ajunge în fața alegătorilor.

PSD se afă acum în faza de negare și crede că boicotul votului de învestitură este o soluție pentru a continua jupuirea țării. Românii înțeleg însă foarte bine că boicotul PSD este o tentativă de încătușare a României. Este un act de sfidare a alegătorilor, a mandatului primit din partea cetățenilor și este un act de abandonare de atribuții. PSD boicotează sistemul democratic în sine, mai mult decât faptul de a boicota solicitarea de învestire a Guvernului depusă în numele PNL de Ludovic Orban. Ei încalcă cu bună știință o procedură prevăzută de Constituție, în profund dispreț asupra democrației. Asta dovedește din nou faptul că PSD nu s-a schimbat, că nu a învățat nimic după epoca Dragnea-Dăncilă. Sunt la fel de hoți, la fel de corupți, urăsc la fel de mult democrația și sunt la fel de incompetenți. Ei vor vrea să țină prizonier poporul român, refuzând românilor dreptul a decide la vot calea pe care o doresc acestei țări.

Că pesediștii de azi sunt aceeași din epoca Dragnea s-a văzut și în felul în care se raportează la alegătorii din diaspora. PNL s-a asigurat că diaspora poate vota ca la prezidențial, PSD blochează votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara țării, exact ca la prezidențiale și a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară - dar PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat în Senat un vot împotriva OUG pentru anticipate. Pesediștii vor cu orice preţ să pedepsească Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani. PSD este un partid împotriva democrației și refuză ca Diaspora să voteze pe parcursul a 3 zile, ca la prezidențiale, de frica unei prezențe mari la urne, care i-ar dezavantaja. PNL a prevăzut, în OUG, posibilitatea ca perioada de vot să fie prelungită și după ora 21.00 pentru persoanele aflate la coadă într-o secție de vot. Iar PSD, așa cum face în mod traditional, a acționat pentru a împiedica exercitarea dreptului de vot. PNL a prevăzut în OUG scenariul anticipatelor – PSD a respins ordonanța în Senat și dacă o va respinge și în Cameră va crea o serie de probleme grave de ordin administrativ și organizatoric și costuri enorme. Adevărul este că sunt speriați de perspectiva anticipatelor pentru că le este frică de votul românilor după anii de guvernare dezastruoasă.

Din punctul nostru de vedere, PSD nu mai poate fi numit partid, ci un grup de interese obsedat de păstrarea privilegiilor indiferent de voința cetățenilor și împotriva acestora.

Însă NU ne sperie amenințările PSD referitoare la tertipuri parlamentare de blocaj, aceasta le va confirma românilor că PSD este aceeași „ciumă roșie”, o forță politică retrogradă, captivă mentalității lui Liviu Dragnea. PNL cere un calendar accelerat în Parlament, astfel încât să fie atinse cât mai repede condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului de către Președintele României, și convocarea anticipatelor“, scrie Alexandru Dănăilă într-un comunicat remis presei locale.

 

*informațiile prezentate reprezintă o opinie politică

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy