Alertă sanitară în Franța. Româncă din Paris: „Oamenii sunt foarte obosiţi, lipsiţi de motivaţie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Restricţiile se întorc în forţă în Paris. A fost decretat nivel maxim de alertă sanitară din cauza coronavirusului. Se închid baruri, piscine şi săli de sport, însă restaurantele vor putea servi clienţi în continuare până la ora 22. Autorităţile nu au avut de ales, sunt peste 200 de focare de coronavirus în Paris. De altfel, situaţia pare scăpată de sub control în Franţa, în ultimele trei zile, numărul de noi cazuri s-a apropiat de 42.000.

„Toate barurile trebuie să se închidă. Restaurantele pot rămâne deschise dacă respectă strict noul protocol de sănătate”, a spus Didier Lallement, prefect Paris.

Este scenariul de care ne temem toţi şi care în Paris devine deja realitate de mâine. Pentru următoarele două săptămâni, autorităţile franceze au declarat stare de alertă maximă din cauza coronavirusului, în capitală şi în alte trei departamente vecine. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22, doar dacă respectă reguli sanitare stricte.

„Acest protocol, care se impune în plus restaurantelor, ar putea să se impună şi barurilor”, a precizat Laura Filitov, romancă din Paris, potrivit Observator.

Piscinele şi sălile de sport vor fi închise. Se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia cununiei, fără petrecere ulterioară.

„Au fost loviţi exact acolo unde cred că îi doare cel mai tare. Oamenii sunt foarte obosiţi, sunt foarte plictisiţi, sunt lipsiţi de motivaţie”, a mai adăugat Laura.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel