Alertă la Constanţa! Un bărbat umblă cu o puşcă încărcată, după ce a bătut un militar şi i-ar fi furat arma și muniție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alertă generală în Constanţa. Potrivit unor surse neoficiale, oamenii legii caută un bărbat care ar fi sărit gardul la o unitate militară şi ar fi bătut un militar, căruia i-ar fi furat arma. 

Militarul a fost deposedat de arma sa. Bătăuşul ar fi fugit împreună cu arma acestuia, care era încărcată.

În Mamaia, oamenii legii opresc toate maşinile care vin dinspre Năvodari şi verifică portbagajul maşinilor.

Un constănţean martor la eveniment a declarat că a simţit o stare de frică când a văzut că oamenii legii purtau ''puşti'': „Au puşti la ei şi opresc toate maşinile. Am întrebat ce s-a întâmplat şi un poliţist a spus că "ceva rău". Este o coadă imensă de maşini", a declarat un constănţean pentru Dobrogea TV.

Oficial de la MAPN

 

„Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare“, informează Biroul de Presă al MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel