Alertă în Germania: Transporturile - blocate și călătorii dintr-un tren de mare viteză, evacuaţi la Frankfurt

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O persoană aflată în pericol de a cădea de pe un pod în oraşul german Frankfurt a determinat, luni, o amplă operaţiune în care 450 de călători au fost evacuaţi dintr-un tren de mare viteză (ICE), transmite DPA.

Serviciul local de pompieri a anunţat că o persoană fusese văzută la podul Main-Neckar din sistemul feroviar în cursul după-amiezii, după cum au anunțat pompierii marți seara.

Operațiune de amploare la Frankfurt pe Main

 

Pe lângă forțele de urgență de la sol, au fost chemate și unități de salvare pe apă. Liniile de cale ferată principale de pe pod, precum și tramvaiele de sub pod au fost închise. Transportul maritim pe Main a fost, de asemenea, întrerupt, transmite Der Spiegel.

Un tren ICE, care nu a mai putut fi climatizat după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, se afla într-o zonă de cale ferată blocată și a trebuit să fie evacuat. Potrivit pompierilor, serviciile de urgență au escortat cei aproximativ 450 de pasageri peste calea ferată până la un centru de îngrijire situat în incinta spitalului universitar din apropiere. Pasagerii și-au continuat călătoria cu autobuzul.

La începutul serii, navigația pe magistrala principală a putut fi reluată, potrivit informațiilor. Potrivit pompierilor, persoana a părăsit zona cu risc de cădere în cadrul măsurilor de siguranță în jurul orei 1 dimineața. Ea a fost asistată, printre altele, de echipa de negociere a poliției. La fața locului s-au deplasat aproximativ o sută de membri ai pompierilor, ai serviciilor de salvare și de combatere a dezastrelor.

Transporturile - blocate și călătorii dintr-un tren de mare viteză, evacuaţi la Frankfurt

 

Persoana ce se aflase în pericol de a cădea de pe pod a fost înlăturată marţi în jurul orei locale 01:00 (luni ora 23:00 GMT), potrivit poliţiei. Aproximativ 100 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi.

Transportul pe râul Main a fost reluat la începutul serii, potrivit Agerpres.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW    

 

 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel