Alertă de vreme severă în Grecia: "Santorini se îneacă sub grindină". Școlile, închise

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Seria de evenimente meteorologice foarte severe a continuat în Grecia joi, când insula Santorini a fost lovită de o furtună violentă care a generat ploi torenţiale şi grindină, informează DPA.

"Santorini se îneacă sub grindină", au relatat mai multe companii mass-media greceşti, care au publicat imagini ce prezentau acumulări de particule de gheaţă deosebit de mari.

Mai multe înregistrări video au arătat şi şuvoaie impresionante de noroi şi de apă care curgeau pe străzile satelor pitoreşti aflate pe insula elenă.

Autoritățile locale au închis școlile de pe insulă pentru toată ziua. Vehiculele municipale au ieșit pe străzi încercând cu curaj să îndepărteze grindina, pentru a menține traficul în mișcare.

Potrivit rapoartelor, temperatura a fost foarte scăzută pentru standardele din Santorini. În primele ore ale zilei de joi, abia dacă era peste zero grade Celsius (0 grade Celsius).

"Schimbările climatice ne oferă imagini și situații fără precedent pentru insulele noastre. Schimbările climatice au venit pentru a rămâne și trebuie să adaptăm cu toții politicile, practicile și obiceiurile la această realitate", a declarat George Chatzimarkos, guvernatorul regiunii Egeea de Sud.

Capitala Greciei, Atena, a fost la rândul său paralizată săptămâna trecută din cauza unor ninsori neobişnuit de abundente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel