Alertă cu bombă la un liceu din Timișoara. Sute de elevi şi profesori evacuaţi

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O amenințare cu bombă care vizează Liceul Catolic din Timișoara a fost primită miercuri, prin apel la 112. Elevii au fost evacuați.

Peste 500 de copii şi cadre didactice de la Liceul catolic Gerhardium din centrul municipiului Timişoara au fost evacuaţi din clădire, miercuri, în urma unui apel la 112 care anunţa că în incinta şcolii ar fi amplasată o bombă.

Potrivit unor surse judiciare, s-a primit un apel prin 112, iar la faţa locului s-au deplasat echipa pirotehnică de la SAS, poliţişti şi echipaje ISU.

Elevii au fost evacuați in curtea unității școlare, iar inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Hogea a afirmat că sunt 485 de elevi evacuaţi şi 70 de cadre didactice şi personal angajat, scrie Agerpres.

În urma verificărilor, s-a stabilit că amenințarea cu bombă a fost falsă. Polițiștii urmează să îl identifice pe cel care a dat alarma.

 

Alertă cu bombă la Gara Târgoviște

 

Alertele cu bombă au fost tot mai frecvente de la inceputul anului, astfel că, pe 1 ianuarie, o sesizare făcută în jurul orei 19.00, anunța că în Gara Târgoviște a fost plasată o bombă.

La gara din municipiu au ajuns mai multe echipaje ale Poliției, SRI și pompierilor. ISU Dâmbovița a trimis la fața locului un echipaj SMURD, un echipaj de descarcerare, dar și o autospecială de stingere cu apă și spumă, anunță dbonline.ro.

„S-a făcut o sesizare  că în Gara Târgoviște a fost plasată o bombă. Se fac verificări în această speță”, a declarat purtătorul cuvânt din cadrul IPJ Dâmbovița.

Ulterior, în interiorul gării nu a fost descoperită nicio bombă, alarma fiind falsă, au anunțat surse din rândul anchetatorilor. Acțiunea pirotehniștilor a ținut aproximativ două ore. Bărbatul care a dat alarma este căutat de polițiști.

Reamintim că pe 24 decembrie, un colet suspect a fost găsit la metrou, în zona Pieţei Victoriei, chiar lângă Guvernul României. Au intervenit imediat echipajele Serviciului Român de Informaţii, dar şi ale Poliţiei Române.  În acea zi, mai fusese anunțată o alertă cu bombă, la o bancă din Sectorul 4. Numărul 112 a fost apelat, după ce un bărbat a lăsat un colet suspect în incinta clădirii.

SRI şi pirotehniştii au ajuns la faţa locului şi au verificat coletul suspect, care a fost lăsat la metroul de lângă Guvern.  Ulterior, alerta de la Guvern s-a dovedit a fi falsă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel