Alertă alimentară! Pulpe de pui, retrase de pe piaţă după ce au fost depistate cu Salmonella: „Nu le consumați!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Carne de pui cu Salmonella, depistată în toată țara
Carne de pui cu Salmonella, depistată în toată țara

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că un alt produs - pulpe pui superioare cu spate, congelate - a fost retras de pe piață din cauză că are Salmonella.

ANSVSA a anunțat că Metro retrage de pe piață pulpele de pui cu spate, produse de Superdrob SA.

Produsul prezintă Salmonella Enteritidis.

Produsul are codul de bare 5903368004770, iar lotul este 11121 și expiră pe 20 octombrie 2022.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry România până pe 11 decembrie 2021, urmând să primiți contravaloarea acestuia”, arată ANSVSA.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale.

Puii infestați cu Salmonella, depistați frecvent

 

Autoritățile sunt în alertă, după ce, săptămâna trecută, au descoperit zeci de tone de carne de pui cu salmonella. Carnea provenea din Polonia, iar acum s-a retras din magazinele în care a fost descoperită. Românii sunt sfătuiți să se adreseze Autorității Sanitar-Vererinare(ANSVA), dacă identifică această carne importată din Polonia.

ANSVSA a intrat în alertă, după ce a descoperit  zeci de tone de carne de pasăre din import cu Salmonella. Cele mai multe loturi au fost descoperite în carnea provenită din Polonia. Toate produsele infectate au fost retrase la vânzare. Cele mai multe au fost găsite la un depozit din București, informează știrileprotv.ro

Oamenii sunt sfătuiți să se uite cu atenție, atunci când cumpără produse de carne, aceasta să provină numai din surse autorizate, cu ștampila ANSVSA.

”Este un aflux mare atât de carne cât şi de ouă din Polonia dat fiind faptul că a crescut incidenţa în carne a salomenelie. Carnea care intră în România din acest stat membru este oprită, se prelevează probe şi abia atunci când avem rezultate se poate stabili destinaţia, a declarat Mihai Ponea, director ANSVSA, pentru stirileprotv.ro

 Salmonella se transmite rapid la om. Principalele simptome sunt: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap care pot dura până la șapte zile. În unele cazuri, infecția Cu Salmonella poate fi fatală.

Probleme și la pipotele de pui

 

Săptămâna trecută ANSVSA a fost informată despre retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori a produsului „Pipote de pui”, după ce a fost identificată Salmonella.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului

Conform agenției, Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Se recomandă persoanelor care dețin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel