Alertă alimentară în Europa. Biscuiți cu ciocolată produși de o firmă olandeză, contaminați cu fragmente metalice

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Ministerul Sănătății din Italia avertizează asupra unui posibil risc fizic pentru consumatori și anunță retragerea imediată de pe rafturile magazinelor a unui lot de biscuiți cu ciocolată. 

Retragerea vizează biscuiții cu ciocolată comercializate de către compania olandeză Banketbakkerij Merba BV, numărul de lot L 2334702, cu termen de valabilitate minim stabilit pentru 12 decembrie 2024. 

Ministerul Sănătății a emis avertismentul în urma unor sesizări privind posibila prezență a fragmentelor metalice în aluatul biscuiților.

Compania a confirmat incidentul. Ce trebuie să știe consumatorii

 

Compania producătoare, Merba BV, a confirmat retragerea voluntară a produsului și a anunțat că pachetele nevândute au fost deja retrase de pe piață. Cu toate acestea, pentru cei care au achiziționat biscuiții din lotul menționat, se recomandă să nu îi consume și să îi returneze la punctul de vânzare.

Biscuiții sunt ambalați în pachete de 225 de grame fiecare și sunt distribuiți în toate țările europene prin lanțuri de supermarketuri precum Penny, Famila și Lidl. 

Rechemarea a fost extinsă în toate țările europene după ce au fost raportate cazuri de corpuri străine metalice într-un pachet de biscuiți provenind din fabrica olandeză.

 

1. Alertă ali... (retragere_10808400.JPG)

 

Ministerul Sănătății din Italia subliniază importanța respectării avertismentului și îndeamnă consumatorii să fie atenți la numărul de lot și termenul de valabilitate minim specificat pe ambalaj. De asemenea, încurajează orice persoană care a achiziționat produsul să-l returneze pentru a evita riscurile potențiale pentru sănătate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel