Alegeri prezidențiale în Turcia. Erdogan, aproape de cel de-al treilea mandat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Alegeri prezidențiale în Turcia
Alegeri prezidențiale în Turcia

Preşedintele turc în funcţie Recep Tayyip Erdogan conduce cu o diferenţă de peste cinci procente în faţa contracandidatului său Kemal Kiliçdaroglu, după numărarea a peste 90% din buletinele de vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de agenţia oficială de presă Anadolu, citată AFP şi Reuters.

Astfel, după numărarea a 91,55% din buletinele de vot, Erdogan are 52,61% din voturi, faţă de 47,39% Kiliçdaroglu, conform rezultatelor parţiale anunţate de Anadolu.

Între timp şi agenţia de presă ANKA, apropiată de opoziţie şi de Kiliçdaroglu, îl plasează pe acesta în urma lui Erdogan, după ce mai devreme susţinea că politicianul opoziţiei conducea cu circa 51% din voturi, în contrast cu datele oficiale care îi dădeau lui Erdogan un avans de circa 10 procente.

Dar acum, potrivit agenţiei ANKA, după numărarea a 90,55% din buletinele de vot, Erdogan ar avea 50,77% din voturi şi Kiliçdaroglu 49,23%.

Şeful agenţiei electorale a îndemnat politicienii şi populaţia la răbdare şi reţinere până la anunţarea rezultatelor finale. Acesta a anunţat şi primele rezultate oficiale parţiale, conform cărora Erdogan conduce cu 54,47% după numărarea a 54,60 % din buletinele de vot.

Prezenţa la urne a fost de circa 85%, cu aproximativ două procente sub cea din primul tur desfăşurat pe 14 mai. În pofida unor sondaje care-l dădeau învins sigur, Erdogan, politician islamist-conservator, a fost foarte aproape să câştige alegerile încă din primul tur, obţinând 49,5%, faţă de 45% pentru Kiliçdaroglu, un social-democrat pro-occidental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel