Alegeri parlamentare. Diaspora votează. Modificare în Marea Britanie

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
alegeri parlamentare diaspora 2020
alegeri parlamentare diaspora 2020

Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 5 şi 6 decembrie 2020 în diaspora a început vineri, 4 decembrie 2020, ora 20.00 a României. În Australia și Noua Zeelandă a început deja a doua zi de vot. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat o modificare în privința unei secții de votare din Birmingham, localizată tradițional la altă adresă. 

Pentru alegerile parlamentare diaspora votează pe 5 și 6 decembrie. România a deschis 748 de secții de votare în străinătate. În Italia, Franța și Spania românii au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa la vot.

14.000 de voturi, 40% din cele prin corespondență, trimise din diaspora, au fost pierdute.

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat  harta interactivă a secțiilor de vot din străinătate ca urmare a situației cauzată de COVID19. 

Citește și: Mărturia unui român din Londra care a vrut să voteze, dar secția era ÎNCHISĂ: „Vă bateți joc de noi!” (VIDEO)

„Anunț important pentru cetățenii români din Birmingham: Secția de votare nr. 443 din Birmingham este localizată la următoarea adresă: The Holte Conference Centre, Trinity Road, Birmingham, B6 6HE.

Reamintim că din cauza contextului pandemiei de #Covid19 cea de-a doua secție de votare organizată în mod tradițional în Birmingham a fost relocată în Walsall, la următoarea adresă: Nash Dom Community Hub, Sun Street, Walsall, WS1 4AL“, anunță Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Până la această oră, 84.483 de români au votat prin corespondență în străinătate, conform site-ului care centralizează prezența la vot.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel