Alegeri anticipate în Austria, după scandalul care a dus la demisia vicecancelarului Strache

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 

Anul acesta în Austria vor fi alegeri legislative anticipate, după ce vice-cancelarul lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache a demisionat în urma publicării unei înregistrări cu camera ascunsă în care acesta accepta finanţare pentru partidul său din partea unei pretinse nepoate a unui oligarh rus, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de agerpres.

 

''I-am propus preşedintelui (Alexander Van der Bellen) convocarea alegerilor anticipate cât mai curând posibil'', a anunţat Sebastian Kurz în faţa presei. 

Scandalul a izbucnit vineri după-amiază, când publicaţiile germane Der Spiegel şi Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video făcută cu camera ascunsă într-o pensiune din Ibiza în iulie 2017.

Imaginile îl arată pe Heinz-Christian Strache vorbind cu o femeie care pretinde că este nepoata unui oligarh rus. Acesta îi promitea contracte publice în schimbul unui ajutor financiar pentru formaţiunea sa înaintea alegerilor legislative ce urmau să se desfăşoare câteva luni mai târziu. 

Strache şi-a dat sâmbătă demisia din postul de vice-cancelar şi din cel de preşedinte al FPOe, dar a acuzat ''o campanie de dezinformare'' împotriva sa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel