Alegerea primarilor în două tururi: Guvernul decide joi

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Executivul va decide, joi, reverirea la alegerea primarilor în două tururi și prorogarea majorării alocațiilor pentru copii, au spus surse guvernamentale. Până acum nu a fost stabilit dacă legile electorale vor fi modificate prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii. 

Guvernul ia în calcul ambele scenarii - ordonanță de urgență sau asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, au explicat sursele citate.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Guvernul va adopta "în foarte scurt timp" o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Șeful statului a refuzat însă să spună dacă Executivul își va asuma răspunderea sau va emite ordonanță de urgență.

"În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Veți primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul", a afirmat Klaus Iohannis, la Cotroceni, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel