Albania. ROMÂNII afectați de CUTREMUR se tem de replici: „E TEROARE! Mi-am văzut MOARTEA cu OCHII”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un cutremur de 6,4 pe Richter a transformat mai multe oraşe şi sate din Albania în ruine. 20 de oameni au murit, iar alţi 600 sunt răniţi, dar bilanţul tragic creşte de la o oră la alta.

Forţele de intervenţie albaneze duc o luptă contra cronometru pentru a scoate de sub dărâmături supravieţutiorii. Sute de case şi blocuri s-au făcut una cu pământul în seismul de 6,4. Pompierii şi voluntarii acţionează fără oprire. Dar munca lor nu e în zadar. Un salvator a suprins momentul emoţionant când scoate dintre ruine un copil. E rănit, dar în viaţă. Un adolescent de 17 ani a supravieţuit 10 ore îngropat în dărâmături. Spitalele albaneze sunt pline de răniţi.

Oamenii şi-au petrecut noaptea pe străzi, de frica replicilor. Printre ei sunt şi mulţi români. De altfel, seismul a fost urmat de 22 de replici, cea mai mare fiind de peste 5 pe Richter.

„În Albania e teroare! Din septembrie, numai cutremure! Am văzut moartea cu ochii pentru că vedeam cum cad toate prin casă şi efectiv eu nu puteam să ies din casă”, a spus Diana, o româncă din Tirana, potrivit Observator

 

„Eu nu am trăit aşa ceva”

 

Cel mai afectat este oraşul Durres, aflat la 30 de kilometri de capitala Tirana, unde mai multe blocuri au fost puse la pământ.

Ede Merepeza, jurnalistă din Albania: „Până în momentul de faţă, eu nu am trăit aşa ceva şi am ieşit cu toţii afară, pe stradă. Chiar şi în blocul meu şi în apartamentul meu sunt crăpături. Erau afară bătrâni, copii mici”

În oraşul Kurbin, un bărbat a murit după ce s-a aruncat de frică de la balcon. Satul Thumane arată ca după război.

Edmond Prifti, jurnalist albanez: „Sunt la faţa locului şi sunt cam patru, cinci blocuri care sunt total dărâmate. Sunt cărămizi peste tot, sunt trupe speciale, poliţia şi jandarmii”

Guvernul de la Tirana a activat mecanismul european de ajutor, iar România a răspuns apelului de urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel