Alarmă pe Aeroportul Otopeni: Pasageri blocați în aeronave, angajați evacuați, fum peste tot

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Incendiu la aeroportul Henri Coandă din cauza unui panou electric. Mai mulți angajați ai aeroportului au fost evacuați, iar pasagerii au fost blocați în aeronave.

Un incendiu a izbucnit în această seară în jurul orei 19.20 în zona food-court a aeroportului Henri Coandă, în terminalul nou, după ce un panou electric a luat foc. Pompierii au intervenit rapid și au reușit să stingă incendiul, înainte ca acesta să se extindă.

Oamenii au fost evacuati de pompieri si de angajații aeroportului. Nimeni nu a fost rănit, anunță Antena 3.

Mai multe autospeciale de pompieri au ajuns la terminalul aeroportului, iar pasagerii au fost duși în zona porților de îmbarcare și a duty-free-ului de la etajul 1.

Zona food-court din terminalul de plecări internaționale a aeroportului Henri Coandă din București se află la parter.
În zona food-courtului sunt și mai multe porți de îmbarcare. Intensitatea incendiului, sursa și pagubele produse sunt în acest moment necunoscute.

Din cauza incendiului o parte din terminalul internațional al aeroportului Otopeni a fost închis, majoritatea pasagerilor fiind izolați în zona cafenelelor și a duty-free-ului.

Este posibil ca mai multe zboruri care urmau să decoleze de la București să aibă întârzieri, multe porți de îmbarcare nefiind în acest moment disponibile pasagerilor.

UPDATE, 21.12

Pompierii aeroportului Henri Coandă au intervenit duminică seara, în urma alarmei primite prin centrala de incendiu, la ora 19:30, într-o cameră tehnică din zona de îmbarcare (Finger), unde s-a produs o degajare de fum la un tablou electric, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

"Începutul de incendiu a fost imediat stins. În zona apropiată camerei tehnice afectate nu se aflau pasageri dar, din motive de siguranţă, o parte din pasagerii aflaţi în terminal au fost conduşi într-o altă zonă, până la evacuarea completă a fumului", subliniază reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat perturbări ale traficului pe aeroport, potrivit Agerpres.

Știre în curs de actualizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel