Al Qaida anunță că NU mai transmite videouri cu Iulian Gherguţ, ostaticul român

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Al Qaida Maghreb anunță că nu va mai transmite înregistrări video cu românul Iulian Gherguț, luat ostatic în Burkina Faso, pe 4 aprilie 2015. 

Anunțul a fost făcut într-un video postat pe Internet de islamiști. Decizia a fost luată și în cazul altor 4 ostatici ai teroriștilor africani și e menită, conform presei internaționale, să crească presiunea asupra guvernelor pentru a negocia eliberarea lor, informează observator.tv.

Citește și Românul Iulian Gherguț, ținut OSTATIC de o grupare teroristă afiliată al-Qaida

Într-un video de peste 10 minute, gruparea Jama'at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM) - "Grupul de susținere a Islamului și a Musulmanilor", care este ramura vest-africană a rețelei teroriste Al-Qaida, anunță suspendarea transmiterii de înregistrări video cu cei 5 ostatici pe care îi deține.

 

Mesajul pentru familia ostaticului român

 


Jihadiștii lansează acuzații la adresa guvernelor țărilor din care provin ostaticii, spunând că nu au acționat pentru eliberarea lor. Teroriștii fac referire la românul Iulian Gherguț atunci când vorbesc și despre ostaticul australian Kenneth Arthur Elliot.

"Cât despre captivul australian Kenneth Arthur Elliott, familia sa ar trebui să facă apel către Premierul țării sale, care a promis că va face totul pentru a-l elibera. Vrem să transmitem membrilor familiei lui că ar trebuie să fie absolut siguri că JNIM nu a primit nicio indicație de la Guvernul australian privind negocierile și că mujahedinii nu sunt responsabili pentru neînceperea negocierilor în cazul său. Transmitem, de asemenea, același lucru familiei ostaticului român Iulian Gherguț în privința guvernului său și a negocierilor în cazul lui", afirmă bărbatul în înregistrarea video.

 

Ostaticul român nu va mai apărea în înregistrări video

 


În mesajul său, jihadistul transmite că nu vor mai fi publicate înregistrări video cu ostaticii pe care îi deține. Motivul acestei decizii nu a fost însă precizat.

Înregistrarea video a fost făcută de Az-Zallaqa, divizia media a JNIM, prin grupul responsabil pentru mesajele despre ostatici, Al-Ezza Production.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel