Al doilea cel mai mare oraș din UK riscă să fie închis din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile britanice ar putea închide al doilea cel mai mare oraș din Regat, Birmingham, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 va continua să crească și în următoarele zile, scrie Independent.

Potrivit ultimelor date, rata de infectare în Birmingham este de 30 la 100.000 de locuitori, săptămâna trecută. Rata de infectare a crescut semnificativ, de la 22,4, în săptămâna precedentă, ceea ce a produs îngrijorare în rândul cetățenilor că autoritățile ar putea impune restricții mai dure.

Birmingham are o populație de 1,2 milioane de locuitori, potrivit ukpopulation.org și este al doilea cel mai mare oraș din Marea Britanie după Londra.

Medicul Hilary Jones a declarat în cadrul emisiunii Good Morning Britain că rata de infectare este în creștere „iar dacă acest trend va continua, inevitabil orașul va intra în carantină”, adăugând că „este foarte important ce se va întâmpla săptămâna următoare.”

 

Mai multe zone din Anglia au fost supuse unor restricții mai dure

 

Șeful Consiliului local din Birmingham, Ian Ward, a declarat recent că orașul va fi „forțat să revină la vremurile negre din primăvară” dacă nu se vor face eforturi mai mari pentru a opri răspândirea Covid-19.

„Carantina locală ar putea însemna că acele libertăți de care am început să ne bucurăm din nou ne vor fi luate. Nu vrem o situație în care oamenii să nu se poată vedea cu persoanele iubite sau să nu poată să meargă la restaurantele lor preferate”, a declarat Ian Ward, potrivit Știrile PRO TV.

Mai multe zone din Anglia au fost supuse unor restricții mai dure din cauza numărului tot mai mare de infectări cu coronavirus.

Marea Britanie a raportat joi 812 noi cazuri de coronavirus, ajungând la 323.000 de infectări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel