Ajutaţi de doi români, doi bărbaţi din Kosovo au încercat să intre ilegal în Români. Călăuzele ar fi câștigat 100 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
barbati din kosovo ilegal in romania
barbati din kosovo ilegal in romania

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni kosovari, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos. După ce au fost depistaţi, aceştia s-au legitimat cu documente de identitate poloneze, false.

În data de 27.02.2021, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat, la aproximativ 200 m de intrarea în ţară, în zona împădurită din apropierea Podului Prieteniei, doi bărbați care au coborât dintr-un autoturism și care se deplasau, în alergare, spre teritoriul ţării noastre.

Polițitii i-au legitimat, aceştia prezentând documente de identitate care aveau însemnele autorităţilor poloneze. Existând suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au condus persoanele în cauză la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde au stabilit că aceștia sunt de fapt din Kosovo. Totodată, a fost identificat autoturismul din care au coborât cei doi bărbaţi, care era condus de un cetățean român, însoțit de un bărbat, tot cetățean român.

Cei doi români au declarat polițiștilor de frontieră că cetățenii străini le-au solicitat sprijin pentru a fi transportați până la frontiera bulgaro-română, în schimbul sumei de 100 de euro. Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În cauză se efectuează cercetări față de cetățenii români pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cei doi migranți pentru savârșirea infracțunilor de fals material în înscrisuri oficiale și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel