„Agramat cât Casa Poporului”. Cum a comis-o din nou fostul ministrul al Educației (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru al Educației Liviu Pop, actual senator PSD și președinte al Comisiei de învățământ, a făcut o nouă gafă, marți seara, în studioul B1 TV, transmite DigiFM.

Liviu Pop vorbea despre pancartele protestatarilor, dar a pronunțat greșit, spunând „plancardă" în loc de placardă sau pancartă.

Când i s-a atras atenția asupra erorii, Liviu Pop a insistat că forma corectă a cuvântului este „plancardă".

Greșeala a fost semnalată de senatorul USR Mihai Goțiu pe Facebook.

„Liviu Pop și "PLANCARDA". Agramat "cât Casa Poporului". Cum a comis-o (iar) fostul ministrul al Educației

Probabil că v-ați plictisit de gafele monumentale de exprimare ale miniștrilor Educației ori ale premierului PSD. Dar tot nu pot să nu consemnez noua perlă a d-lui Liviu Pop, fost ministru al Educației și președinte al Comisiei pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senat.

Citește și Dăncilă, o nouă GAFĂ de exprimare într-un discurs CITIT, la Bruxelles (VIDEO)

Aseară, în emisiunea de la B1 TV, în care am fost și eu invitat, încercând să atace USR, d-l Pop a început să vorbească despre o "PLANCARDĂ cât Casa Poporului". Dacă o lăsa așa, poate o făceam uitată, dar când moderatorul emisiunii l-a întrebat care e forma corectă, d-l Pop a insistat că "PLANCARDĂ" ar fi varianta bună, ba chiar l-a și trimis la DEX pe un alt invitat.

Spre ghinionul său, DEX-ul nu răspunde (încă) la comenzile politice ale PSD și se încăpățânează să menționeze două forme "PLACARDĂ" sau "PANCARTĂ". Și cel puțin așa o să rămână atâta timp cât DEX nu va ajunge să fie editat și tipărit la Editura Didactică și Pedagogică (dar, sincer, mă aștept și la asta – că la câte gafe comit, pe bandă rulantă, miniștrii și premierii PSD, o să ne trezim și cu o variantă de DEX dată în grija EDP ;) ).

Baiul mai mare nu e, însă, noua gafă a d-lui Liviu Pop, ci siguranța de sine cu care s-a bătut pentru a-și apăra greșeala. Pentru că aceeași siguranță o afișează (și d-l Pop, și d-na Dăncilă, și mulți alți PSD-iști) când o dau cu oiștea în gard în probleme mult mai importante. Cum ar fi când afirmă că "programul de guvernare al PSD a fost îndeplinit în proporție de 73%", că "inflația e sub control", că "n-a crescut cursul euro", că "prețul produselor și serviciilor nu a crescut", că "se construiesc și se inaugurează spitale, creșe, grădinițe", că "liliecii blochează autostrăzile", că "pădurile se salvează cu drujba și patrimoniul cultural cu dinamita" și alte asemenea, în ciuda evidențelor care îi contrazic flagrant.

Citește și Dăncilă, nouă GAFĂ. Rifai: "Ne-a ferit Dumnezeu şi nu i-a spus Fram"

Pentru liderii PSD nu contează faptele, evidența, DEX-ul, adevărul. Tot ce contează e că atunci când spun o tâmpenie ori o minciună, să le spună siguri pe ei și să le repete cu aceeași siguranță. Și nici în ruptul capului să nu recunoască vreodată că au greșit, chiar și atunci când e vorba de o banală greșeală de exprimare pe care oricine o poate comite într-o discuție liberă.

Nu, un lider PSD nu greșește vreodată. Un lider PSD nu minte. Și un lider PSD nu bagă mâna până dincolo de cot în bugetul public.

Competența, cinstea și onestitatea fiecărui lider PSD nu pot fi contestate și sunt afișate pe "PLANCARDE cât Casa Poporului". Iar dacă cineva contrazice toate acestea cu fapte, cu siguranță e "plătit de Soroș"”, a scris Mihai Goțiu pe pagina de Facebook.

 

Mihai Goţiu

Liviu Pop și "PLANCARDA". Agramat "cât Casa Poporului". Cum a comis-o (iar) fostul ministrul al Educației Probabil că v-ați plictisit de gafele monumentale de exprimare ale miniștrilor Educației ori...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel