Aglomerație la ieșirea din România. Zeci de camioane, blocate la vama Giurgiuleşti - Galaţi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Serviciul Vamal anunţă transportatorii de mărfuri că, la această oră, se atestă trafic îngreunat şi la punctul de trecere a frontierei „Giurgiuleşti-Galaţi” (rutier). 

Potrivit informaţiilor comunicate de subdiviziunile teritoriale, pe partea română s-au format mai multe coloane de automarfare, care aşteaptă să intre în ţara vecină, fapt ce a condus la apariţia unui aflux de camioane şi pe partea moldovenească, notează UNIMEDIA.

De asemenea, conform estimărilor, valorile mari de trafic se vor menţine şi pe parcursul zilelor următoare. Totodată, Serviciul Vamal menţionează că la postul vamal „Sculeni” (România) se atestă o uşoară deblocare a circulaţiei, însă valorile de trafic se menţin ridicate.

În continuare, pe partea română sunt mai multe autocamioane care aşteaptă să fie supuse verificărilor de specialitate.
În aceste condiţii, se recomandă transportatorilor de mărfuri să opteze pentru punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa. Serviciul Vamal va monitoriza în permanenţă situaţia creată şi va reveni cu actualizări.

 

Autocar, care venea la București, verificat la intrarea în țară. Șoferul, luat la întrebări și tras la răspundere

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova asupra căruia au descoperit un paşaport fals.

În data de 21 ianuarie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în ţară, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Bucureşti, un bărbat cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, în unul din compartimentele autocarului, un paşaport cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că paşaportul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, şoferul autocarului a declarat că transportă documentul în cauză la Bucureşti, la rugămintea unui conaţional, contra sumei de 40 lei, urmând  să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel