Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca e sigur și eficient

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Agentia Europeana a Medicamentului
Agentia Europeana a Medicamentului

Vaccinul AstraZenenca e sigur și eficient, a decis comitetul Agenției Europene a Medicamentului, care a ajuns la concluzia că acest vaccin nu e asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) este așteptată să își dea verdictul cu privire la vaccinul anti-Covid AstraZeneca, joi după-amiază, suspendat de mai multe țări ale UE, ca urmare a cazurilor de tromboze semnalate la unele persoane vaccinate cu acest ser, potrivit AFP.

Verdictul EMA este așteptat cu nerăbdare într-un moment în care Uniunea Europeană, în criză de vaccinuri, se bazează pe milioane de doze din acest vaccin dezvoltat de laboratorul suedez-britanic AstraZeneca.

”Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge, dar nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin. Agenția va continua să studieze posibile legături între rarele evenimente trombotice și vaccin, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului.

Oficialul a mai spus că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze. Cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să fie informați în legătură cu ceea ce trebuie să facă, a mai spus Cooke. Vaccinul este sigur și eficient în prevenirea COVID-19, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile, au spus oficialii EMA într-o conferință de presă.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel