Agenția americană pentru Medicamente: Șase persoane au decedat în timpul testării vaccinului Pfizer în SUA

Nicoleta Baciu / 9 dec 2020, 19:25 Salveaza PDF Comentarii

Șase persoane au murit în timpul testării vaccinului Pfizer, potrivit agenției SUA pentru medicamente. Documentele Food and Drug Administration (FDA), publicate pe 8 decembrie, indică șase decese în Statele Unite, în timpul testului pentru vaccinul contra Covid-19, realizat de Pfizer și BioNTech.

Patru dintre cei decedați făceau parte din grupul placebo, doi din grupul celor care fuseseră efectiv vaccinați. Pfizer solicită așa-numita aprobare de urgență în SUA, pentru vaccin. În raport se mai spune că decesele nu au legătură cu vaccinul, care are "un profil de siguranță excelent" și că "toate decesele reprezintă evenimente care apar la o rată similară, la populația din grupele de vârstă unde acestea au avut loc".

Potrivit agenției de știri Bloomberg, cei doi decedați din grupul de vaccinuri aveau peste 55 de ani. O persoană a murit de stop cardiac, la 62 de zile după administrarea vaccinului, cealaltă de arterioscleroză, la trei zile după vaccinare. Raportul mai menționează că nu există "probleme de siguranță specifice", iar eficiența vaccinului este de aproximativ 88%, după prima vaccinare. După o a doua doză, eficiența ar crește "la peste 95 %" și, potrivit producătorului, ar trebui să asigure și imunitate de lungă durată. Cu toate acestea, 84% dintre participanți au prezentat reacții secundare, patru persoane au suferit o paralizie facială temporară. 

 

Focar major de COVID-19, printre subiecții testului Un total de 44.000 de participanți au luat parte la procesul de testare. În timpul acestuia, a apărut un focar major de COVID-19, printre subiecții testului.  Au existat opt cazuri de boală în grupul vaccinat și 162 de cazuri, în grupul placebo. La un total de 84 % dintre participanți s-au notat efecte secundare care, potrivit FDA, se încadrează în parametrii așteptați, ai vaccinării.

Raportul detaliază aceste efecte, după cum urmează: 63 % au suferit de epuizare, 55 % au spus că au dureri de cap, 32% au răcit,  24 % aveau dureri ale membrelor, 14% au dezvoltat febră. FDA raportează, de asemenea, patru cazuri de paralizie facială temporară (paralizia lui Bell), care au apărut odată cu vaccinarea. Niciun participant la grupul placebo nu a prezentat simptome de acest tip, sau similare. Prin urmare, Administrația pentru Medicamente a recomandat "monitorizarea" pentru astfel de cazuri, când vaccinul este utilizat la grupuri de populație mai mari.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy