Aeroportul Henri Coandă, în atenţia Consiliului Internaţional al Aeroporturilor

Nicoleta Baciu / 24 noi 2020, 16:16
henri_coanda
henri_coanda

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate şi siguranţă din partea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor (Airport Council International - ACI World). Acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate şi siguranţă pentru pasageri şi angajaţi, pe AIHCB, conform unui comunicat de presă.

În contextul pandemiei de COVID 19, CN Aeroporturi Bucureşti a implementat, pe aeroporturile pe care le gestionează, toate măsurile prevăzute în cerinţele legale şi reglementările naţionale şi internaţionale, dar şi recomandările venite din partea organismelor aviaţiei civile internaţionale. Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri, pe linie de sănătate şi siguranţă a pasagerilor, din partea ACI World, pentru AIHCB.

În vederea acreditării AIHCB în cadrul programului Airport Health Accreditation, au fost evaluate măsurile de protecţie luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar şi în toate punctele de interacţiune cu pasagerii - check-in, control de securitate, control de frontieră şi vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecţia şi instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entităţi, dar şi infrastructura şi şi activităţile operaţionale şi de mentenanţă. Comunicarea, în special cu publicul, a constituit un capitol important în evaluare. Toate elementele supuse evaluării au fost susţinute cu documente oficiale, inclusiv planuri de acţiune comune şi proceduri specifice aplicate, şi au fost însoţite de înregistrări.

 

Un pas important în eforturile de redresare a activităţii  

 

"După evaluarea dovezilor prezentate prin procesul nostru de evaluare, aeroportul dumneavoastră a demonstrat că oferă o experienţă aeroportuară sigură tuturor pasagerilor, experienţă care este în conformitate cu măsurile de sănătate recomandate, stabilite în liniile directoare ACI privind repornirea şi redresarea afacerilor din aviaţie, în recomandările Grupului de Acţiune al Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, precum şi cu cele mai bune practici din industrie" se arată în scrisoarea de felicitare trimisă de Luis Felipe de Oliveira, Directorul General al ACI World.

"Această acreditare reprezintă un pas important în menţinerea încrederii pasagerilor, dar şi a angajaţilor de pe aeroport (ai noştri sau ai altor entităţi - companii aeriene sau de handling, instituţii ale statului etc.) că am luat şi continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activităţii şi revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie" a declarat Florin Dimitrescu, Directorul General al CN Aeroporturi Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0