Asociația Aeroporturilor din România cere reluarea zborurilor către Germania, Elveţia, Belgia și Austria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Conducerile mai multor aeroporturi din România, adunați în Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), au cerut Guvernului ridicarea restricțiilor de zbor către Germania, Elveţia, Belgia și Austria. Statele vecine au relat deja cursele aeriene către aceste destinații.

În contextul actual generat de pandemia de Covid-19, care a afectat grav aviaţia civilă, la iniţiativa Asociaţiei Aeroporturilor din România, joi, 11 iunie,  a avut loc la Bucureşti o întâlnire între ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi directorii generali ai aeroporturilor membre AAR. Aceștia au cerut reluarea zborurilor către 4 destinații importante din Europa.

„Traficul pe aeroporturile din România a scăzut, de la declararea stării de urgenţă, cu aproape 95%, lucru care a dus la pierderi financiare uriaşe. Având în vedere că traficul feroviar şi rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar ţările vecine, Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinaţii externe, solicităm ca după data de 17 iunie să fie ridicate restricţiile privind zborurile către ţările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveţia, Belgia sau Austria. 

 Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 şi pentru siguranţa pasagerilor. Aeroporturile din România îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă extrem de concurenţială, iar dacă restricţiile de zbor se menţin, considerăm că vom avea un dezavantaj foarte mare faţă de aeroporturile din ţările vecine", a declarat într-un comunicat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi director general al Aeroportului Internaţional Cluj.

Ce spune ministrul Bode

 

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi preşedintele AAR, a propus pe ordinea de zi a şedinţei, ca subiect principal, ridicarea restricţiilor privind zborurile din România şi reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus.  

Ministrul Lucian Bode a fost de acord cu solicitările Asociaţiei Aeroporturilor şi a făcut demersurile pentru reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus. Totodată, ministrul Transporturilor a declarat că va sprijini aeroporturile pentru a depăşi criza financiară cu care acestea se confruntă şi a propus o întâlnire între directorii aeroporturilor şi ministrul Finanţelor Publice, ministrul Dezvoltării şi ministrul Muncii, săptămâna viitoare la Bucureşti, se precizează în comunicatul remis de AAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel