Aeroportul din Cluj-Napoca înăsprește măsurile de siguranță de teama coronavirusului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile au luat măsuri speciale pe aeroportul din Cluj-Napoca de teama coronavirusului.

Zilnic pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca ajung în jur de 500 de pasageri din Italia.

Pasagerii care aterizează aici din Italia vor fi verificați cu un aparat de termoscanare. În cazul în care vreun pasager are febră, aparatul va indica acest lucru printr-un țiuit.

Toți pasagerii care vin din Italia sunt verificați de medici și sunt obligați ca în termen de 14 zile să anunțe dacă se simt rău.

De asemenea, „pasagerii care vor sosi vor completa un chestionar referitor la zona unde au stat în Italia și unde se vor deplasa în România.”, a spus Tudor Lupoaie, directorul operațional al Aeroportului din Cluj-Napoca.

Autoritățile spun că măsurile luate pe aeroportul din Cluj-Napoca vor fi respecate până când coronavirusul nu va mai reprezenta un pericol.

 

Coronavirusul a produs panică în Italia

 

Deși măsurile de siguranță sunt fără precedent, unii români care se întorc în țară se tem să nu ia virusul chiar de aici. „Mi-e frică să nu iau de la cineva de aici care nu poartă mască. În Italia au alte proceduri, aici o să ne ia pe nepregătite.”, a spus unul dintre pasagerii veniți din Italia.

Alții povestesc că în Italia este panică totală. Oamenii se pregătesc ca pentru război, și-au cumpărat alimente și medicamente și stau închiși în case, iar o mare parte din românii din zonă se întorc acasă.

„Magazinele sunt închise, trenurile nu circulă, e un haos total. Supermarketurile au rămas fără marfă. O mare parte din ei deja s-au pornit spre România fie cu mașina, fie cu avionul. ”, a spus un alt român venit din Peninsulă potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel