AEP, lovitură pentru PSD: "Au depăşit termenul de 60 zile"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că Autoritatea nu va rambursa suma de 3.380.000 lei cheltuită de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece semnătura pe documentele depuse nu era susţinută de preşedintele în funcţie al partidului.

„Suma totală este de 3.380.000 de lei, AEP nu refuză rambursarea acestor sume, au fost două etape: prima etapă în care candidaţii au contribuit pentru campania electorală, ulterior campaniei electorale solicitând PSD rambursarea sumelor cheltuite în campania electorală fie din subvenţie, cele care nu se rambursau, dar cele pentru candidaţi în primul rând. Ce înseamnă asta? A fost trimisă o decizie de nerambursare la sfârşitul termenului de 60 de zile pentru care Autoritatea avea timp să verifice şi să constate valabilitatea documentelor.

La momentul stabilirii nerambursării s-a constatat de către echipa de control şi ulterior propus de către directorul de departament conducerii, preşedinte şi vicepreşedinţi decizia de nerambursare deoarece exista o semnătură care nu era susţinută de un mandat al preşedintelui în funcţie”, a explicat Constantin Buică, la Realitatea Tv.

Preşedintele AEP a mai explică că „deşi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, ca urmare a unei plângeri prealabile la decizia de nerambursare noi, ca Autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil, potrivit legii 554 noi nu mai putem anula decizia. Deşi lucrurile s-au schimbat de la decizia de nerambursare până la acest moment, soluţionarea plângerii prealabile”.

Acesta a adăugat că PSD are posibilitatea să conteste decizia AEP sau să o atace în instanţă

„A merge în instanţă şi a contesta decizia ca urmare a soluţionării plângerii prealabile deşi nefavorabile, au posibilitatea să se adreseze instanţei care va constata în măsura în care lucrurile vor fi clare, admite sau respinge rambursarea către PSD”, a explicat Buică, conform Mediafax.ro.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel