Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până în prezent, dintre cei 41.000 de alegători din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, aproape 17.500 au trimis în ţară plicurile cu opţiunile pentru primul tur. Dintre aceștia, în jur de 2.000 au votat deja anticipat şi pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Votul lor va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.
În mai puțin de o săptămână încep alegerile prezidențiale. Vor fi cele mai sumpe alegeri organizate în istoria statului român. Prețul este triplu față de cel achitat la europarlamentare și depășește 150 de milioane de euro.
„Sunt cele mai scumpe alegeri, pentru că vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate, faţă de 441, faţă de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani”, a spus Constantin Florin Mituleţu-Buică, președintele AEP, într-o conferinţă de presă susținută vineri.
La rândul său, directorul general al Direcţiei de logistică electorală din AEP, Daniel Duţă, a menţionat că pentru tipărirea buletinelor de vot s-au folosit 199 de tone de hârtie, care costă 528 de milioane de lei, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
romani diaspora
vot
Româncă, revoltată că i s-au cerut bani la toaletă la Bâlea Lac: "Nu este normal"
Bogdan Bolojan /
06 iul 2025, 15:17
O postare publică a unei turiste românce a stârnit valuri de reacții și controverse în mediul online, după ce aceasta a relatat experiența trăită la Cabana Bâlea Lac. Revoltată de faptul că i s-au cerut 3 lei pentru a avea acces la toaletă, fără să fie clientă a restaurantului, femeia a criticat dur lipsa de umanitate a administrației, spunând că este inadmisibil ca nevoile fiziologice să fie condiționate de plată într-un spațiu montan foarte circulat de turiști.